MALZEMELER
50 gr. maya
250 ml süt
75 gr. yag
50 gr. seker
1 cay kasigi tuz
2 yumurta
500 gr. un
HAZIRLANISI
Unu bir kapa koyup ortasina maya ufalayin ve seker serpin.Yag yumurta tuz ve sütte eklendikten sonra yogrulup yarim saat üzerinde örtüyle 50 derece de bekletilir.Yarim saat sonra hamurtdan
kücük parcalar alinir yuvarlak form verilir ve parmakla ortasindan delinir.Parmagin etrafinda biraz cevirdiktan sonra, tepside 1 saat dinlendirilir.Fritözde acik kahverengi olanakadar kizartilir.Soguduktan sonra isteyen üzerine bitter cikolata sürer isteyen pudra sekeri serper.Afiyet olsun
Donnerstag, August 09, 2007
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen