Freitag, Mai 30, 2008

DOMATES SOSLU SEBZELER (KAHVALTILIK)

Bu tarifi sevgili arkadasimiz http://mutfaktayimm.blogspot.com/ baslattigi "Kahvalti Senligi" etkinligi icin hazirladim. Cok güzel bir etkinlik,cok sevdim.Kendisine kolayliklar diliyorum.


MALZEMELER
  • Patates
  • Yesil Biber
  • Kabak
  • Pizzalik Domates
  • Kirmizi Biber
  • Sogan
  • Sivi Yag
  • Tuz

HAZIRLANISI

Patatesler soyulur ,kabaklar istenilen büyüklükte dogranir ve yikanir.Yesil biberi isterseniz tüm isterseniz ortadan bir kere keserek kullanabilirsiniz. Tencerede yagi isitin,önce patatesleri ve daha sonra kabakla biberi kizartin. Kizardiktan sonra yagini cekmesi icin kagit pecete`nin üzerine birakin. Servis tabagina önce patatesler özerine kabak ve biberleri koyun.Baska bir tavada biraz sivi yag koyup isitiktan sonra ince kücük dogranmis soganlar eklenir. Soganlar öldükten sonra domatesler eklenir baharatlarda konduktan sonra sebzelerin üzerine sos olarak dökülür. Arzuya göre maydanoz da konabilir. Kahvaltida sicak servis yapilir.Afiyet olsun.

Dienstag, Mai 20, 2008

Yumurta Pastasi/ Spiegeleierkuchen


MALZEMELER
  • Hamur icin
  • 150 gr. margarin
  • 150 gr. seker
  • 1 paket vanilya
  • ceyrek cay kasigi tuz
  • 3 yumurta
  • 300 gr. un
  • 2 yemek kasigi süt
  • 2 cay kasigi kabartma tozu
  • Üzeri icin:
  • 2 paket puding vanilya aromali
  • 80 gr. seker
  • 750 ml süt
  • 1 kutu kaysi kompostosu
  • 500 gr. Crème fraîche /eksi kaymak
  • Sosu icin:
  • 500 ml seftali suyu (kompostodaki suyu)
  • 2 paket jöle tozu
  • 50 gr. seker

HAZIRLANISI

2 Paket Pudingi seker ve süt ile tarife göre hazirlayin,ama sadece 750 ml süt kullanarak. Puding olduktan sonra sogumaya birakin ama ara sira karistirmayi da ihmal etmeyin. Firin 180° C de isinmasi icin acilir ve pasta kalibi yaglanir. Kaysi kompostosu süzülür ve suyu daha sonra sos icin kullanmak üzere kenarda bekletilir.Eksi kaymak pudinkin icine karistirilir, böylece hamurun üstü hazirlanmis olur. Diyer bir yandan bir kabin icine margarin konur ve mikserle cirpilir ardindan azar azar seker ,vanilya ve tuzda eklenir.Daha sonra yumurta tek tek konur,her yumurtayi yakalsik 1/2 dakika en yüksek ayarda karistirilir.Un ve kabartma tozu karistirilip sütle beraber karisima 2 porsiona bölerek eklenir. Hamur yaglanmis kaliba konur ve kenari yaklasik 2 cm yükseltilir. Puding karisimi esit miktarda hamurun üzerine serilir ve üzeri düzeltilir. Kaysilar ortadan bölünüp pudinkin üzerine yerlestirilir,yuvarlak kismi üste gelmesi gerekir. Pasta firina verilir ve 35 dakika pisirilir. Pasta pistikten sonra firindan alinir ve sogumaya birakilir. Sosu icin kaysi kompostosundan alinan suyu normal su ile 500 ml e tamamlanir. Jöle tozu seker ve su ile karistirarak ocakta jöle haline getirilir.Kivama geldikten sonra,bekletmeden pastanin üzerine her yerini kapatacak kadar esit miktarda dökülür. Pasta sogumaya birakilir.Soguduktan sonra servis yapilir.Afiyet olsun.

Freitag, Mai 16, 2008

Chocolate-Chip-Muffins / Cikolatali Muffin

Bu lezzetli Muffinin tarifini Kitap etkinliginde sevgili Zehracimin hediye ettigi kitaptan yaptim,cok ta nefis oldu. Iyiki yapmisim:)

MALZEMELER
  • 150 gr. Cikolata
  • 1/8 l Süt
  • 3 pak. Vanilya
  • 250 gr. Un
  • 2 cay kasigi Kabartma tozu
  • 1/2 cay kasigi Soda
  • 120 gr. Seker
  • 1 Yumurta
  • 50 gr. yumsak Margarin
  • 80 gr. damla Cikolata

HAZIRLANISI

Öncelikle firini 180°C de isitin. Cikolatayi güzelce rendeleyin.Sütten 5 yemek kasigi alip icine vanilya katarak ocakta kaynatin. Un, kabartma tozu ve soda karistirilir. Diyer sütün icine kaynatilmis olan vanilyali süt eklenir,ardindan seker, yumurta, yag, cikolata ve damla cikolata eklenir ve derin bir kapta karistirilir.En son unlu karisimda eklendikten sonra tekrar karistirilir. Hamur yaglanmis muffin kalibina doldurulur,ya da muffin kagitlarina. Firinda orta kata yerlestirilip yaklasik 25 dak. pisirilir. Pistikten sonra 5 dak. dinlendirilir. Soguduktan sonra servis yapilir.Afiyet olsun.

Mittwoch, Mai 14, 2008

KAHVE KITAP ETKINLIGI VE HEDIYEM

Sevgili Burcagin düzenledigi Kahve Kitap etkinligine bende ilk defa katildim ve iyikide katilmisim ,cok harika bir etkinlik. Böye güzel bir etkinligi düsünüp ve düzenledigi icin kendisine cook tesekür ediyorum:)
Benimde hediyem bana 13 Mayista ulasti.Kimden mi? Blog aleminden cook sevdigim arkadasimdan biri,sevgili Zehra - Eys´s Cookies :) Paketi aldigimda ne kadar heycanlandim,birde Zehranin adini okuyunca ,heycanim artti. Hitaplar harika,cok sevdim ,cok güzel secmis Zehracim.Kendisine cook tesekür ediyorum.Kitaplari ve gönderdigi sirin fincani hatira olarak saklicam. Bana kimin ciktigini simdilik söylemiyorum,cünkü o arkadasimiz kendisi sayfasinda öncelikle aciklamasi daha dogru olur diye düsündüm.Insal benim kadar o da cok sevinir. Ben bu etkinligin acemisiydim.Bir dahaki sefere daha bilincli olcam:))
Herkeze sevgilerimi gönderiyorum.

Zehracimin gönderdigi kitaplar ve güzel sözlerini yazdigi kart.
Güzel fincan ve de tatli yiyip tatli tatli okumak icin cikolata:)

Montag, Mai 12, 2008

HAVUCLU KEK


Arkadaslar bu aralar blogumla ilgilenemiyorum,sizleride eskisi gibi ziyaret edemiyorum malesef. Gönülcüm sayfasinda acikladigi gibi bebek bekliyoru:) bu yüzden bu aralar kendimi iyi hissetmiyorum,pc yi bile acmiyorum,kusura bakmayin. Yorumlariniz ve de tebrikleriniz icin cok tesekürler ,ilac gibi geldi,yüreklerinize saglik:)

MALZEMELER


  • 250 gr. margarin (yumsak)
  • 375 gr. seker
  • 3 yumurta
  • 500 gr. havuc(rendelenmis)
  • 1 cay kasigi vanilya
  • 625 gr. un
  • 2 cay kasigi kabartma tozu
  • 2 cay kasigi tarcin
  • 3/4 cay kasigi tuz
  • 125 gr. findik (ufatilmis)
  • 250 g süt
  • cikolata kurvetür
  • sekerden havuc figürleri

HAZIRLANISI

Margarinle sekeri miskerle iyice cirpilir.Yumurta,havuclar ve vanilya sirayla karisima eklenir.Ayri bir kapta un ,kabartma tozu,tarcin ve tuz karistirilir.Elenerek biraz undan biraz sütten yavas yavas yag karisimina eklenir. Hepsi iyice karistiktan sonra findiklar eklenir tekrar karisir. Hamuru yaglanmis pasta kalibina konur ve firinda yaklasik 180 °C ,40 dak. pisirilir. Pastanin pismesi pasta kalibina görede degisebilir,bu yüzden kürdanla kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ben minik kalbli pasta kaliblarini tercih ettim. Pastalari kalibindan cikardiktan sonra sogumaya birakin.Diyer taraftada cikolatayi eritip pastalarin üzerine esit miktarda sürün. Üzerine süs olarak havuc figürlü seker le süsleye bilirsiniz.Soguduktan sonra servis yapilir.Afiyet olsun.