Mittwoch, Oktober 21, 2009

KIYMAKI KARNIBAHAR



MALZEMELER
  • Karnibahar (Tüm miktarlar göz karari)
  • Kiyma
  • Domates salcasi
  • Sogan
  • Pulbiberi
  • Karabiber
  • Su
  • Tuz
HAZIRLANISI

Öncelikle Karnibahar güzelce yikanir. Diyer tarafta kiyma tencerenin icine koyup hafif ateste rengi dönünceye kadar pisirilir. Teflon tavada ben daha sonra yagi ekliyorum, ama diyer tavayla pisiriyorsaniz yagi geciktirmeden ekleyebilirsiniz yanmamasi icin. Ardindan soganlar kücük kücük dograyip kiymaya ekliyorsunuz. Soganlarda öldükten sonra salca, pulbiber,karabiber ekliyorsunuz. En son karnibaharida kücük parcalar halinde dogradiktan sonra tencereye koyup 4-5 dak. kavurup daha sonra suyunu ve tuzunu ekleyip pisirmeye birakin. Karnibaharlar dagilmamis ama yumcadiklari zaman pismistir ve ocaktan alabilirsiniz.Afiyet olsun. 

Kommentare:

atesböcegi hat gesagt…

cok severim, ellerine saglik canim nefis olmus. sevgilerimi gönderiyorum.

Kevser hat gesagt…

Canikom,
ya senin icin kayip ilani verecektim bloglar alemine ama baktim ki artik gerek kalmadi:))

Bloguna bir türlü ulasamadim, davetiyeli diye gösteriyordu, sanirim bunu o abuk sabuk reklamlardan kurtulmak icin yaptin.

Neyse, geri döndün ya ona bakalim, kiymali karnibahar tam bu kis günlerin güzel ve vitaminli yemegidir, ellerine saglik diyorum.

Hatta Ayse'ye (Keskinli,Ikizlerinannesi) sormustum senden bir haber aliyor mu diye, ama o da bilmiyordu birsey.

Ben yine romanlar yazdim, hadi bana bye bye, tekrar hosgeldin.

Selamlar ve kocaman öptüm

Eya hat gesagt…

Yarenciiiiim...nerelerdeydin...cok merak ettim, sayfana da giremiyordum, bugün görünce cok sevindim, sevgiler

zehra

serpilobakizi hat gesagt…

Canım yarenim hoşgeldin çok üzülmüştüm blog kapalıydı bugn bakayım bi dedim çok sevindim açılmış yemeğinde nefis duruyor canım ellerine sağlık öpüyorum canım sevgilerimle

mutfaktakizaman hat gesagt…

ellerine saglik canim bizde pek boylesi sevilmez bende haslar haslar yerim napim;))

yildiz hat gesagt…

yarenim,nasilsin?cocuklar nasillar?
Domuz gribine karsi saglikli besleniyorsunuz,bravoooo.
Öpüyorum canim.