Dienstag, Februar 12, 2008

MARZIPANLI CILEKLI PASTASI

Belki dört dörtlük olmadi ama ne yapalim mazipanla ancak bu kadar yapabildim:)Seker hamuru olmayinca böylece idare etmeye calistim.Marzipan cok hassas ve de yapiskan oldugundan bayagi bir zorlandim.Kardesim in dogum günü icin yapmistim aylar önce.

MALZEMELER
  • 125 gr. yag
  • 100 gr. seker
  • 1 paket vanilya
  • ceyrek cay kasigi tuz
  • 3 yumurta
  • 250 gr. un(1/3 nisasta olabilir)
  • 3 cay kasigi kabartma tozu
  • yaklasik 2 yemek kasigi süt
  • cilek
  • 1 ,5 paket jöle tozu
  • 2-3 yemek kasigi toz sekeri
  • 250 -270 ml su veya meyve suyu
  • marzipan
  • gida boyasi

HAZIRLANISI

Margarin ve seker mikserle önce karistirilir,iyice karistirdiktan sonra teker teker yumurtalar eklenir.Un,kabartma tozu ve vanilya beraberce margarinin icerisine elenir.Süt ilave edilir ve devam karistirilir.Tüm malzemeler güzelce karistiktan sonra ,yaglanmis tepsiye esit miktarda dagitilarak dökülür ve önceden 200°C de isitlmis firina konur.Yaklasik 50 dakika 180 °C de pisirilir.Diyer yandan su tencereye konur,söle tozu ve seker eklenir ve karistirilir,kivama geldikten sonra,ocaktan alinir. Kek soguduktan sonra ortadan 2 kere kesilir,3 parca olacak sekilde. Aralarina esit miktarda jöle sürülür ve üzerine ince ince dogranmis cilekler serilir ve diyer kekin parcasi konur üzerine ve ayni islem tekrar yapilir.En üste son ekmek yerlestirilir. Üzerinin dekoru cin 300 gr. marzipan yaklasik 100 gr. putra sekeri ile yogurdum. Yapacagim dekora göre gida boyasi kattim ve tekrar yogurdum.Marzipani iki ince folye arasinda merdaneyle acip ince bir hamur elde ettikten sonra pastanin üzerine yerlestirdim,fazlaliklari kestim.Üstünü düzletdim.Farkli renklerle süslemeye calistim.Afiyet olsun.


37 Kommentare:

meleginmarifetleri hat gesagt…

Yarencim ilk yorum benden güzelim valla harika olmuş bence çünkü mıımmmm marzıpan nefis şeker hamurunun tadı aslımda hiçte güzel değil görüntüsü var sadece ama marzıpan olurda yenmezmi hiç boşver sen görüntüyü ellerine sağlık.
Döğme ne diye sormuşsun ya aşurelik buğdaya bizde döğme denir canım öptüm bay

Fulya hat gesagt…

Yarenciğimbence çok güzel olmuş,helede benim gibi beceriksiz bir pasta çırağının yanında.Sizin yaptığınız pastaların yarısını yapabilsem kendimi usta sayacağım.

Anonym hat gesagt…

Geçmiş zaman olmasına rağmen ellerine sağlık canım çok hoş bir pasta olmuş.
Marzipana bayılırım. Ben maalesef burada güzel marzipan bulamıyorum. Yurt dışınddan da ancak 200 gr şeklinde bana ulaşabiliyor.

DİDEM ÖZCAN hat gesagt…

Yaren'ciğim,
Marzipanla çalışmak gerçekten de çok zor oluyor, şeker hamuru gibi esnek değil maalesef.
Ama sen üstesinden çok güzel gelmişsin canım, ellerine sağlık,

Sevgiler....

Muhterem'le Afiyetle hat gesagt…

Sevgili Yaren,
Pastan nefis görünüyor,ellerine sağlık.
Pastaya çok güzel şekil vermişsin.
Geçen ay,eşime bir müşterisi marzipan hediye etmişti ama eşim ve kızım benim bir şey denememe fırsat bırakmadan dilim dilim bitirdiler :)

emineninemekleri hat gesagt…

Yarencim, ellerine saglik canim. Inan cok güzel olmus. Ben bu kadarini becere bilirmiyim bilmiyorum. Bence kendine haksizlik etma.
Öpüyorum canim Emine

~Semra Mutfakta~ hat gesagt…

cnm benim ellerine sağlık bence harika olmuş.

SİBELL'CE hat gesagt…

yarencim mrb! valla pastanı görünce aklım başımdan gitti şahane şahane..bu arada bni sobelemişsin ama canım aynı sobeyi ezgi yaptı bna ve ben sayfamda cevaplandırdım bilgin olsun öptm.sevgiler..

Anonym hat gesagt…

bence harika gorunuyor canim
ellerine emegine saglik

www.yenitadlar.blogcu.com

Anonym hat gesagt…

Bence çok güzel olmuş.Çiçek sepeti gibi ellerine sağlık

yemek hat gesagt…

Yaren, kendine haksızlık etme. Sonuçta marzipan bu olacak bu kadar hatalar. Ellerine sağlık.

Anonym hat gesagt…

Yarenim on parmağında on marifetlim, tevazuya hiiç gerek yok diğer yaptıkların gibi bu da gayet güzel olmuş, daha senle ne güzellikler yapıcaz di mii;-))

Anonym hat gesagt…

Sevgili Yaren gayet şık ve renkli bir pasta olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Melek* hat gesagt…

ay yarencim bir ara uzun uzun baktım pastana acab pakertmi diye:) çok güzel olmuş.

Kevser - Elda'nin Annesi hat gesagt…

Canim,
her ne kadar marzipani sevmesemde bu güzelim pastanin görüntüsü ve cilekli olmasi benim icin yeterli, nasil olsa biz yemicemize göre, sorun yok dimi?

Süsleme cok basarili olmus, ellerine saglik diyorum, ne mutlu kardesine böyle becerikli bir kardesi ona pasta hazirlamis.

Selamlar ve öptüm canimcim..

TATLI DİYAR hat gesagt…

canım
ellerine sağlık
muhteşem olmuş
bide eline şeker hamuru alırsan neler olur ben bilmem artık
öptüm seni ve yeni bir pasta da bekliyorum haberin olsun:)
sevgiler canım...

sevdamavisi hat gesagt…

Yarenciğim,
bence gayet güzel olmuş ellerine sağlık. Malum marzipanla çalışmak zor iş. sevgiler..

Disalce hat gesagt…

yarenim ne dersen de....harika görünüyor.....

ellerine sağlık.....

canım benim tadı nasılki marzipanın....ala ala hiç tatmadım o hamuru....

öptüm seni cicimmmm

Damak Tadı hat gesagt…

Marzipan hastası olaraktan, sanırım orada olsaydım, hepsini bir seferde yer anında komaya girerdim..))Üzerine döşemeden löp löp yutardım hepsini..))

Bence başarılı ve tam duvarlık bir pasta olmuş tatlım..O güzel ve narin ellerine sağlık..))

En güzel sevgilerle Ç.güzeli..))

Anonym hat gesagt…

merhaba canim

Ne güzel bir pasta olmus paket seklinde cok güzel,eline saglik canim

EZGi :)) hat gesagt…

canım benim yarenim pasta çok süper olmuş.ne kafdarda güzel süslemişsin.canım arkadaşım blogunun yeni halide pek hoş.ellerine saglık yarenim koskocaman sevgiler

Feyza Fidan hat gesagt…

Bacımmm, çok güzel olmuş pastannn...Efferüm sanaaaa...
Hasretle öpüp kokluyorum seni hihihihihihiihihihihihi...

uygarimizlahayat hat gesagt…

Canım ellerine sağlık, bence gayet de güzel görünüyor...

Unknown hat gesagt…

selamlar arkadaşım ellerine sağlık çok da güzel olmuş bence buralar da da şeker hamuru yok bende bir blogcu arkadaşdan evde yapılabilecek kolay süs şekeri tarifi buldum ve onunla yaptım çok güzel oldu yakında bloğuma eklerim o zaman sende dene bence çok işine yarayacaktır sevgiyle kal

Anonym hat gesagt…

Hııımmmmm...pastanın her türlüsüne bayılırım...:)) hele böyle nefis bir pastaya kesinlikle hayır diyemem...:))
Ellerinize sağlık....

sevgi hat gesagt…

ellerine sağlık çok güzel olmuş

Anonym hat gesagt…

selam.çok güzel olmuş..elinize saglık..sevgiler..

tadınadoyamadım-dilek hat gesagt…

yarencim kendine haksılık etme inan harika görünüyor. bu kadar mütevazi olma canımcım:)
Ellerine sağlık

Anonym hat gesagt…

yorum için teşekkürler canım.pastanın rengi çok hoşuma gitti.pastanın her türlüsü sevilir ve yenir.çokta güzel görünüyor.ellerine sağlık.

HULYA hat gesagt…

Yaren'ciğim,
Çok hoş ve şık bir pasta olmuş.Üstelik marzipanla tadı da nefis olmuştur.Görüntüsüne ve dizaynına ise bayıldım.Ellerine sağlık canım.

Serap'la turuncu lezzetler hat gesagt…

haklısın canım marzipanla uğraşmak zor oluyor buradada şeker hamuru bulunmuyor bizde böle idare ediyoruz işte ama pastan muhteşem olmuş üstesinden gelmişsin tebrikler:) ellerine sağlık canım öpüyorum

Aybike Ceylan hat gesagt…

Ellerine saglik Yaren, ne kadar guzel olmus. Sevgiler

Nilay Cinisli hat gesagt…

Yarenim,
Ellerine sağlıkkkk...Sevgililer gününü kutlarım...Kucak dolusu sımsıcacık sevgilerimle

Evcilik Lezzetler hat gesagt…

Of of marzipann kimbilir ne lezzetli bir pasta olmuştur ellerine sağlık Yaren :))

Yaren hat gesagt…

MELEKCIM hosgeldin canim,seker hamurunun lezzetli olmadigini cok defa duydum ama dedigin gibi gercekten cok güzel görüntüsü var.Marzipani bence cok severim:)Dögme aciklamasi icinde cok tesekürler,yeni bir sey daha ögrenmis oldum:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

FULYACIM hosgeldin canim,kendinede haksizlik etme canim.Hersey azimle olur.Beceriksiz insan yoktur bence istersen yaparsin elbette.Ama söyle bir sey de var,pastayi cok güzel yapanlar gercekten o ise gönül vermis olan insanlardir bana göre.Özen sevgi katilan lezzetler farli olur;))Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler ,sevgilerimi gönderdim.

AYSECIM (Yemek atolyesi) hosgeldin canim,evet aysecim orda pek bulunmuyormus ,daha önce baska bir blogcudan da duymustum.Keske olsaymis,herkez marzipandan istedikleri gibi fadalansalardi.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

PASTACI RAPUNSEL hosgeldin canim,evet canim hemde yapiskan,birde erimese cok daha güzel olur.Ama cok ta güzel lezzet veriyor.Ilk defa marzipan kullanmiyorum ama ilk defa böyle motifli yapiyorum,güzel sözlerin icin tesekürler.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler ,sevgilerimi gönderdim.

MUHTEREMCIM hosgeldin canim,bizdede cok sevilir.PAstayla harika olur ama tabiki öylede yenir:))Sende birdahaki sefer insal. yaparsin ;))Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim.

EMOSUM hosgeldin canim,simdi beni ele bir motive ettinki ,elebir motive ettinki emosum,beni heec kimsecikler tutamaz.Marzipandan kimsecikler ayiramaaz canikomm;))Samimi duygularin icin cok sagol canim benim.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

SEMRACIM hosgeldin canim,begenmene sevindim.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderiyorum ,öptüm canikom.

SIBELCE hosgeldin canim,begenmene sevindim canim;)Sobelenmisin demekki.Hayin Ezgi benden önce davranmis:)))) Olsun o yada ben farketmez,o cevaplari okurum bende:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim.


YENI TADLAR hosgeldin canim,begenmene sevindim:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler ,sevgilerimi gönderdim.

BALL KABAK hosgeldin canim,ziyaretin ve güzel yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim.

LAVANTIN hosgeldin canim,evet haklisin.Hamuru acmak onu forma sokmak cok zor,en azindan bana göre öyleydi:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler sevgilerimi gönderdim canim.

SIBEL ABLAMMM hosgeldin canim,bana ne güzel iltifatlar etmisin,yani fena halde simardim haberin olsun canim;)) Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler Melekcim,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.


MIHRIBANCIM hosgeldin canim,böyle güzel sözler okuyunca sayenizde cesaretlendim:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler ,sevgilerimi gönderdim.


MELEKCIM hosgeldin beni,öyle yazman beni sevindirdi bilesin:))Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

KEVSERCIM hosgeldin canim,eveet bu simdi marzipan sevmeyenleri icin elbette istah acici degil.Mesela canim annemde sevmiyor,o yüzden pastayi marzipandan soyupte yedi:))) herseyin bir caresi vardir.Icide cok lezzetliydi ayiptir söööylemi:)))Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

BILUNCUM hosgeldin canim,insal seker hamuru ile de yapmak nasip olur:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

SEVDA MAVISI hosgeldin canim,evet belkide ilk yapisim o yüzden cok zorlandim.Insal ilerde daha kolay calisabilirim:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim.

DISALCIM hosgeldin canim,bence sende denemelisin mazipani.Saniyorumki marzipani ya sevilir yada sevilmez ,ortasi olacagini sanmiyorum.Ben cok severim mesela,sanda tavisye ediyorum;)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.


GÜLCÜM hosgeldin canim,:))))))) ilahi cok güldürdün beni.Ah keske yakin olsakta sanade verseydim yaaa,yok yok ben senin icin özel yapardim gülüm benim:)Güzel iltivatlarin icin cook tesekürler canikom benim.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canimmm.

SEVGISELI hosgeldin canim,pastayi hediye olrak yaptigim icin,hediye seklinde süslemek istedim:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

EZGICIM hosgeldin canim,bak heralde galiba sanirsam ilk sen farkettin sayfamdaki degisikligi.Canim seni ekra tebrik ediyorum:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

FEYZA CAN hosgeldin canim,e senden gayri eferini kapincakin daha de ey selere imzahi atarim galin hemiii.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,bende sana kokulu öpcük göndereyoom canim.

UGURBÖCEGIM hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

PAPATYA 68 hosgeldin,evet malesef seker hamuru burda yok amma velakin bir satis yeri gördüm,adresini sanada bildiririm insa.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim.

AYCACIM hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

SEVGI hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim.

HÜNERLLI ELLER hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

DILEKCIM hosgeldin canim,o kadar güzel perfekt pastalar varki ,haliyle cesaret edemedim;)Ama tabiki marzipan baska,birde acemi olunca:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

ARZUMCUM hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim.

HÜLYACIM hosgeldin canim,begenmene sevindim canim,cesaretlendim,cok mersi:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

SERAPCIM hosgeldin canim,evet burda herhangi bir yerde seker hamuru satilmiyor,ancak bir kac gün önce Emine kardasimizin sayesinde bir seker hamuru siparis etme yerini bulduk.Sanada adresi bildircem insa.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

AYBIKE CEYLAN hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim.

NILAYCIM hosgelin canim,seninde sevgililer günün kutlu olsun canim:)hergün sevgililer günü gibi ünün gecsin insa.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

EVCILIK LEZZETLER hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderdim.

anneminkizıyim hat gesagt…

Merhaba yarencigim, marzipanli pastaya bayilirim, hazirda paketlemisken yolla buraya alayim, tadina doyayim, ellerine saglik, nefis görünüyor, sevgiler...

mutlulukmutfaktagizlidir hat gesagt…

Canım selam! Çoook uzun bir süredir seni siteni ziyaret edemedim, çok özür dilerim!
Sitendeki üst resim çok çok güzel olmuş canım! Müzük te çok hoş! Pasta nefis!Her şey için ellerine sağlık! Pastanı beğenmemek mümkün değil!
Kocaman sevgiler sana!