Montag, September 24, 2007

Besamel soslu Ispanak Böregi



MALZEMELER

  • 4 adet hazir yuvka
  • yarim kilo ispanak
  • 1 iri sogan
  • 2,5 su bardagi süt
  • 1 kahve fincani un
  • 2-3 yemek kasigi margarin
  • tuz
  • pulbiber
  • 1 yumurta
  • susam

HAZIRLANISI
Tepsiyi az yagladiktan sonra yufa tepsiye serilir,köseleri tepsiden tasabilir.Diyer yandan besamel sosu hazirlanir.Eritilmis yagin icerisine un konup karistirilir,yavas yavas süt ilave edilir ve tuz eklenir.Sos koyu olursa daha iyi olur.Besamel sosu hertarafina sürülerek dökülür.Ikinci yufka büzük sekilde serilir ve yine sos dökülür.Bir tencerede yagda az kaavrulmus soganin icerisine yikanmis ispanak konup suyunu iyice birakana kadar pistikten sonra pulbiberi tuz serptikten sonra ikinci yufanin üzerine serilir.3üncü yufayida ispanagin üzerine yine büzük sekilde serdikten sonra tekrar sosu bol sekilde her yerine dökülür.En son yufkayi sermeden önce ilk yufkanin tepsiden tasan kismini,ücüncü yufkanin üzerine kapadarak etrafi kapanmis olur. 4. yufkayi serdikten sonra fazlaliklarini böregin alt kismina bükülür ve üzerine sumurta sörülür susam ile süslenir.Firinda 180°C de pisirilir. Afiyet olsun.

1 Kommentar:

Esra ve Zerrin hat gesagt…

Merhaba Yaren,

öncelikle yaren ismini pek severimm :) Çok güzel bir isim..

Börek nefis olmuş. Hem çok değişik, hemde leziz olduğu belli.

Ellerinize sağlık...

sevgiler...

Http://misss.blogcu.com --- Zerrin