Donnerstag, September 27, 2007

Mercimek Köftesi


MALZEMELER

  • 1 su bardagi kirmizi mercimek
  • 1 litre su
  • 2 su bardagi ince bulgur
  • yarim su bardagi zeytinyagi
  • 2 bas kuru sogan
  • 1 demet maydanoz
  • 6-7 sap yesil sogan
  • karabiber
  • kirmizi pulbiber
  • 1,5 tatli kasigi tuz

HAZIRLANISI

Mercimekler yikandiktan yonra 1 litre suyun icinde ezilip hafif sulu kalnincaya kadar kaynatilir.Ince bulguru baska bir kapa alip sicak sulu mercimegi üzerine dökün,kapakla üstünü kapatin,bulgurlar sisinceye kadar.Kuru sogani dograyip zeytinyaginda kavurun.Salca,karabiber ve kirmizibiber ekleyerek karistirin.Bu karisimi mercimekle bulgurun icine konur ve kapak tekrar kapanir.Maydanoz ve yesil sogan yikanir ve dogranir.Mercimegin icine tuz eklenir ve güzelce yogrulur.Daha sonra maydanoz ve sogan ekleyin biraz daha yogurun.Harctan yumurta büyüklügünde parcalar alip sekil verin.Tabagin üzerine marolu serin ve köfteleride marolun üzerine dizin,servis yapin.Afiyet olsun.

1 Kommentar:

Kevser hat gesagt…

Yarencim, benimde canim su günlerde cok cekiyor mercimekli köfteyi ama Ramazan oldugu icin daha cok tencere yemeklerine ragbet oluyor, seninkiler harika görünüyor, ellerine saglik arkadasim. Bizde artik bayramda yapariz.