Montag, September 24, 2007

KISIR


MALZEMELER


  • 2 su bardagi ince bulgur
  • 2 su bardagi su
  • 1 demet maydanoz
  • 3-4 tane yesil sogan
  • 1 kuru sogan
  • 1,5 yemek kasigi salca
  • yarim cay bardagi sivi yag
  • tuz
  • 1 yemek kasigi nar eksisi
  • isteye göre limon
  • 2 yemek kasigi pulbiber
  • 1 cay kasigi karabiber
  • 1-2 domates

HAZIRLANISI
Bulguru legenin icerisine koyun üstüne sicak su döküp üserini kapakla kapatin,suyunu cekip bulgur yumsayincaya kadar.Diyer yandan domatesin kabuklarini soyup kücük kücük dogranir.Maydanoz,sogan ve yesil sogan dogranir.Sivi yagi tavada isitilir ve icine salca konup karistirilir.Bulgur suyunu cekmis yumsamissa icerisine dogranan malzemeler ve baharatlar eklenir.Yagida da,nar eksisinide icine dökdükten sonra güzelce karistirilir.Afiyet olsun.

Keine Kommentare: