Samstag, September 29, 2007

SEFTALILI MUHALLEBI


MALZEMELER
  • 1 litre süt
  • 3 corba kasigi un
  • 3 corba kasigi nisasta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 paket vanilya
  • 3 seftali(sert olmayan)
  • süslemek icin arzuya göre
  • tarcin,üzüm,findik kirintisi veya hindistan cevizi

HAZIRLANISI

Öncelikle seftali soyulur ve kücük kare seklinde dogranir.Süt tencereye konur ve icine un,nisasta ve seker ilave edilir karistirarak kaynatilir.kaynadiktan sonra vanilya ve seftaliler eklenir ve bir kac dakika daha kaynatilir.Ocaktan alinir kaselere bosaltilir.Üzerini tarcin ve findikla dekor edilir veya arzuya göre süsülenir.Soguduktan sonra servis yapilir.Afiyet olsun.

Keine Kommentare: