Mittwoch, September 26, 2007

ELMALI KURABIYE


MALZEMELER

  • 4 Elma
  • 3 su bardagi un
  • 3 yemek kasigi toz seker
  • 250 gr. margarin
  • 1/2 limon suyu
  • 2 cay kasigi tarcin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardagi ceviz ici
  • 1/2 su bardagi pudra sekeri

HAZIRLANISI

Elmalar yikanir soyulur ve rendelenir.Toz sekeri eklenir.Elmalar suyunu cekinceye kadar 2-3 tasimlik kaynatilir.Kaynadiktan sonra sogumaya birakilir.Soguduktan sonra iri cekilmis ceviz ve tarcin konur.Bir tarftan da unu eleyip ortasina yogurt,kabartma tozu,yag ve limon suyu ekleyin ve yogurun. Yaklasik 15 dak. hamuru dinlendirin.Hamuru yarim santim kalinliginda acin ve yaklasik 8-10 cm büyüklügünde kareler kesin.Ortasina elmali ic koyup uclarini ortadan birlestirerek pohca yapin. Pahcalar yaglanmis firin tepsisinde 200 derecede pembelesinceye kadar pisirilir.Firindan alinir,pudar sekeri serpilir.Afiyet olsun.

11 Kommentare:

Damak Tadı hat gesagt…

Çok nefis görünüyor kurabiyelerin Yaren'ciğim.Çay yanına güzel eşlik ederler.))Ellerine sağlık.

Hayırlı ramazanlar canım.

Sevgilerle

SEDA hat gesagt…

Beni çocukluğuma götüren bir tariftir elmalı kurabiyeler. Ellerine sağlık

Kevser - Elda'nin Annesi hat gesagt…

Elmali kurabiye hic denemedim, ama artik sogukla birlikte cayla güzel eslik eden bir kurabiye oldugu kesin. Ellerine saglik, mutlaka denemek istiyorum.

MİNELİ hat gesagt…

Merhaba sevgili Yarenciğim öncelikle ziyaretin için teşekkür ederim.Tariflerin hepsi çok güzel ama ben en çok elmelı kurabiyeye bayıldım.Ellerine sağlık sevgilerimle.

serinmavi hat gesagt…

Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor.Ablam da uzun yıllar Offenbach ta yaşadı.Farnkfurtta yaşadığını görünce manevi bir yakınlık hissettim birden :)


selam ve sevgiler...........

KY hat gesagt…

elmalı kurabiye çocukken tanışıp çok sevidiğim ve hala favorilerim arasında olan kurabiyelerdendir. Tabi özelliklede bol cevizli ve tarçınlı olursa.. (:
Diğer arkadaşlarında dediği gibi bu kurabiyelerin çay ile olan uyumlarına diyecek yok ama ben bir peynir sever olarak bu tarz meyveli ve tatlı kurabiye ve kekleri beyaz ya da tatlı lor peyniriyle de tüketmeye bayılıyorum.. Sizede denemenizi tavsiye ederim..

Sevgilerimle..

~Semra Mutfakta~ hat gesagt…

yarencim ellerine sağlık harika görünüyorlar.bu tarifi gördükçe aklıma lise yıllarımın başlarında arkadaşımla beraber her buluşmamızda tek bildiğimiz ancak güzel yaptığımız elmalı kurabiyeler gelir.ne güzel günlerdi.neyse cnm tekrar ellerine sağlık.

Leziz Sofralar hat gesagt…

himmm kurabiyeler nefis görünüyor ellerinize saglik sevgiler....

anneminkizıyim hat gesagt…

Merhabalar canim,
Elmali kurabiyeniz cok nefis görünüyor, ellerinize saglik,
bende araniza yeni katildim. Aslinda ilk blogumu mayis ayinda "maharetler" olarak, diger bir blogda actimdi ve iki üc gündürde burdayimda. Diger blog cok zor aciliyor siliniyor, birsürü problem oldu. Iste bende burya tasindim, aslinda daha orayida bir müddet idare edecegim. Burdada cok yeniyim ve bilmediyim cok sey var, yardimci olursaniz sevinirim, mesla arkadslarimi bloguma nasil ekleyecegim. v.s. Sevgiler...

anneminkizıyim hat gesagt…

canim,
yine yapamadim. dedigin dogrultuda gittim ama ziyarettci etkiliklerini bulamadim almacada da besuche status mu yazar ne yazar ne türkcede ne almancada bu arkadas ekleme isini basaramadim :(( üzgünüm
Selamlar...

NiNo hat gesagt…

canim ellerien saglik cok severim ben bu kurbisleri