Mittwoch, Januar 23, 2008

ZEYTINYAGLI TAZE FASULYE VE SOBEE

Arkadaslar yine sobelenmisim,sevgili arkadasimiz Ilkercim http://ilkerinmutfagi.blogspot.com/ beni sobelemis. Hakkimda 7 gercegi aciklicakmisim, bende kendisine seve seve cevaplari yazdim. Beni sobe ye davet ettigi icin güzel arkadasim Ilkercime cok tesekür ederim;) . Önce zeytin yagli fasulye tarifimi yazdim. Ben yesil fasulye yemegini pek sevmem amaaa zeytin yaglisini severim,cok lezzetli oluyor.Bu tarifi eminim cok kisi biliyordur ben bilmeyenler icin buyrun zeytinyagli fasulye tarifi.

MALZEMELER
  • 1 kg yesil fazulye
  • yarim su bardagi zeytinyag
  • 2 domates veya yarim kasik salca
  • 2 sogan
  • 1-2 cay kasigi seker
  • tuz

HAZIRLANISI

Fasulye yikanir,ayiklanir ve dogranir. Ince dogranmis sogan ve zeytin yagi hafif pembelesinceye kadar kavrulur. Kabugu soyulmus domates veya salca katilir. Daha sonra sebze ve seker eklenip karistirilir. Kapagi kapatilir ve 5-10 dak. kavrulur. Sonra su konup (1-1,5 bardak su) pisirilir. Kapak aralanarak sogutulur (kurumamasi ve kararmamasi icin. Afiyet olsun.

SOBEE

1.Cok fazla ehvamliyim,her zaman her seyin en vahim durumunu düsünürüm.

2. Hersey sayilmasade nerdeyse hersey kafama takarim.

3.Insanlar hakkinda poz. düsünürüm.

4.Öfkemi kontrol altina alabiliyorum.

5.Cok hayalperestimdir,kücük seylerden kocaman hayaller kurabilirim.

6.Süpriz yapmasini ve yapilmasini cok severim,cok ta yapmaya calisirim.

7.Israrciliktan ve baskidan hiiic hoslanmam.

Daha önce hakkimda 7 gercegi aciklamistim buda onun devami olsun:) Bu güzel oyuna bende Feyza Fidan http://sihirlikepce.blogspot.com/, Salihahttp://binbircesni.blogspot.com/ birde olay kadin Nasideyihttp://atasofrasi.blogcu.com/ davet ediyorum. Haydi kolay geldin diyoruuum..

24 Kommentare:

Fulya hat gesagt…

Görüntü çok zarif olmuş.Mutlaka lezzetide yerindedir.Ellerine sağlık.

İlker Ergin hat gesagt…

canımmmm benim çok teşekkür ederim.ayrıca fasülye nefis görünüyor.ellerine sağlık.öptüm canım.by.

Gönül hat gesagt…

canım benim ellerine sağlık...pek güzel olmuş fasulyeyi bende zeytinyağlı harici yemem sevmem...hade öpüyorum seni bebişim benim bitanem:))

Gönül hat gesagt…

canım benim ellerine sağlık...pek güzel olmuş fasulyeyi bende zeytinyağlı harici yemem sevmem...hade öpüyorum seni bebişim benim bitanem:))

Naşide Dönmez hat gesagt…

oy oy oy sırada bekleyen 3. sobe oldu bu cevaplamak farz oldu artık:)bu arada favorimdir zeytinyağlı taze fasulye.hele hele saf zeytinyağı ile olursa..aay canımı istettin şimdi:))ellerine sağlık canımcımm.

EZGi :)) hat gesagt…

yarenim normal fasülyeyi bile ne harika yapmışsın.ne güzelde süslemişsin öyle harika görünüyor ki. canım çk çekti:(( canım benim
ellerine saglık
koskocaman sevgiler

sarımutfak-hande hat gesagt…

nefis olmuş canımcım ellerine sağlık
öptüm

Serap'la turuncu lezzetler hat gesagt…

canım benim çok teşkr ederim hoşbuldum arkadaşım...
sibelin bloğunu ziyaretini dün sölemişti hemen ekledi arkadaş listesine zaten çok memnun olmuş teşkr canım..
fasülyede harika olmuş ellerine sağlık çok öptüm

SİBELL'CE hat gesagt…

Fasulye bir harika olmuş bnde çok severim hııımm emeğine sağlık canım.ayrıca bna yazdığın güzel yorumların için teşekkr ederim .bu arada Ankara ya geldiğinde hangi semte geliyorsun ?sevgiler

Selcen Şenocak hat gesagt…

Ellerine sağlık canım eminim nefistir sunumunda çok güzel.
Ellerine sağlık...

anneminkizıyim hat gesagt…

Selam yarencigim, ellerine saglik inan cok zevkli bir görüntü olmus, hemen yiyesim geldi. aksam yemegi icin aldim gidiyorum, yerini bos bulanlar sikayetleri bana yollasin, sevgiler

AKDENİZ AKŞAMLARI hat gesagt…

Canım ellerine sağlık.Bu arada benim tarafımdanda sobelendin.Çok çok optum..

Damak Tadı hat gesagt…

Bende hiç yemem fasulye ve türevlerini canım..Ellerine sağlık, yine çok güzel pişirmişsin..))
Pc başında fazla kalıp tencereleri ocakta,pastaları fırında unutmayalaım lütfen..!!Öpüldünüz şeker..


Sevgilerle

Zeynep'le Tarifler hat gesagt…

nefisss görünüyor,
ellerinize sağlık
sevgiler

Unknown hat gesagt…

Yaren'cim merhaba,

Egeli olarak zeytinyagli herrsey tercihim ve sevdigimdir.Ellerine saglik.Operim.

Anonym hat gesagt…

Offff Kiz bu sayfaya girdikce acikiyorum... yapma boyle.. Fasulye güzel görunuyor...

Hadi aksama bekliyorum ...

Senin yuzunden MSN kolik oldum... Seni bekliyorum msnin basina..

Optum FERHAN....

yemek hat gesagt…

Yaren, fasulye ne güzel olmuş canım, ellerine sağlık.
Burcun ne senin? Evham deyince evhamlı tanıdığım birkaç tane oğlak burcu varda.:))
Selametle...

Kevser - Elda'nin Annesi hat gesagt…

Sirinem,
üstte fasulyeler ve altta patates kizartmalari, ne hos ve ne degisik bir sunumla yazini hazirlamissin, valla ellerine saglik, yine herzamanki gibi nefis bir tarif olmus bu.

Hadi, sende kendine iyi bak bebetom, tekrar görüsürüz bu hafta daha nice güzel tariflerle.

Selamlarimi yolluyorum ve öpirim canimcim...

Saliha hat gesagt…

gayfeye gelmıstım ama yorum yazmadan gecemıcem:)oncelıkle ellerıne saglık..herkesın bır tarıfı vardır kendıne has tabııkıde:) cok severız bız eşimle..ama yok mevsımı degıl buzlugada atmamsım:(
sobenı kabul ettım sevgılerımle:))

Anonym hat gesagt…

himmmmmmmm fasulye yemeklerine bayilirim ellerine saglik canimcim

uygarimizlahayat hat gesagt…

Ellerine sağlık canım, fasulyele de kayısılı pasta da harika...

Anonym hat gesagt…

Zeytinyağlı fasulyeye bayılırımmm..:)) fasulyeninin altındaki patates kızrtması değil mi ? neden soruyorum..çünkü görüntüsü harika olmuş...:))
Ellerinize sağlık...

Sobe cevaplarınızı ilgiyle okuduk...

Yaren hat gesagt…

Fulyacim hosgedin canim,ziyaretin ve güzel yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi gönderdim.

Ilkercim hosgeldin canim,ziyaretin ve güzel yorumun icin cok tesekürler,fasulyeleri krali senin olsun canim arkadasim:)Sevgilerimi gönderdim.

Gönülüm hosgeldin canim,tamamen sana katiliyorum canikom.Ziyaretin ve güzel yorumun icin cok tesekürler bebe.Sevgilerimi gönderdim.

Nasidem hosgedin canim,sende benim gibi sobelere hemen cevap verirsen birikmez canikom.Fasulye konsunda sana katiliyoruum.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.Sevgilerimi biraktim.

Ezgicim hoseldin canim,ah canim benim münkün olsade sanada göndersem.Ama birde söyle bir gercek varki,sen hergün o kadar güzel yemek yapiyorsunki,buna sira gelmez;))))))Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim.

Handecim hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim.

Serapcim hosgeldin canim,sefalar getirdin.Tatilin güzel gectigini okudum canim,senin namina da sevindim,evet kardesinle karisatik sayfa gezerken.bende cok menmun oldum,hemde ankardan olmasi beni cok sevindirdi:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim.

Sibelcim hosgeldin canim,ankarada iskitlerde oturuyoruz,migrosa yakin bir yerde.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim hemserim;).SEvgilerimi biraktim.

Almulacim hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim.

Ayse ablma benim hosgeldin canim,olur hemsini sana yönlendiririm:)))Afiyetler olsun ablacima.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim.

Ozaycim hosgeldin canim,sevdigim arkadaslar tarafindan sobelenmek ben cok sevindirir canim.En yakin zamanda karsilik vercegim canim,beni sectigin icin de ayrica tesekürler arkadasim .Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim hayatim.

Gülüm hosgeldin canim,bende hiiic sevmem fasulyeyi ama zeytin yaglisi cok hosuma gidiyor vallahi ne yalan söyleyeyim:)))Ben pc basinda iken evet haklisin dikkat etmek gerek,basima geldi cünküüü:))).Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim Gülümm.SEvgilerimi biraktim.

Zeynepcim hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim.

Gülenaycim hosgeldin canim,evet haklisin egede da bir güzel lezzetli yapilir zeytinyaglilar:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim.

Ferhancim hosgeldin canim,canin cektiyse gel hayatim sana pisireyim.Ferhancim msn meselesine gelince msn kolik olmakta bir sakinca yok önemli olan alkolik olmaman:))))Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim.
Bende seni öptümm Ferhancimm ,görüsmek üzere canim,sevgilerimi biraktim.

Lavantincim hosgeldin canim,ben kocum ;) oglak burcunun bildigim kadariyla 7 cesidi varmis,ama her nedense benim tanidiklarim ayni cetit (e kocacim haric)o yüzden oglak burcundakilerle pek anlasamiyorum ic dünyamda:)))Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim.

Kevsercim hosgeldin canim,bizde sebze malesef az piser:( ama psitimide zeytin yagli olunca herkez afiyetle yer.SEnde kendine iyi bak hayatim,sagligina dikkat et,cabucak igles:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim canikom.

SAlihcím hosgeldin canim,simdi güvenilmiyorki heryerden sebzeyi almaya.Etrafta cok hormonlu sebzeler satiliyor,genelde hormonsuz secmeye calisiyorum.Buzluga atmakta tabiki iyi fikir;)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim.

Karabiberim hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim.

Ugurböcegim hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim.

Aycacim hosgeldin canim,begenmene sevindim canim.Patatesle daha lezzetli oluyor zeytinyagli patates.Sobemi kabul ettigin icin de cok tesekürler canim.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.SEvgilerimi biraktim.

Anonym hat gesagt…

[color=#cc6600]Музыкальный ансамбль [url=http://dejavu-group.ru/svadba.php]Dejavu-group[/url] - это коллектив виртуозных вокалистов и музыкантов.
[url=http://dejavu-group.ru/index.php]Dejavu-group[/url]- законодатель в области музыкального сопровождения музыкальных мероприятий, свадеб, юбилеев.
В копилке группы Deja Vu более 3000 произведений.
Только живое исполнение. Диско, хиты 70-80-90-х, джаз, ретро, шансон, современная музыка, европейские хиты, фоновая музыка, поп .
Музыканты Deja Vu располагает мощной качественной аппаратурой, позволяющей заполнить плотным и приятным уху звуком как маленькое помещение (фуршет), так и огромное пространство (корпоратив до тысячи человек).

Игорь +7 916 623 4047 [/color]