Montag, November 05, 2007

LAHANA DOLMASI


MALZEMELER
  • Kiyma
  • Pirinc
  • Lahana
  • Sogan
  • Biber salca/domates salcasi
  • Margarin / Sivi yag
  • Karabiber
  • Kirmizibiber
  • Tuz
  • Tavuk tozu tableti

HAZIRLANISI

Lahana yikanir, yapraklari ayrilir ve sicak tuzlu suda haslanir.Haslandiktan sonra yapraklar sudan alinir ve bir kenarda bekletilir.Diyer yanda ic harci hazirlamak icin,kiymayi pirinci (ben yaklasik yarim kilo kiymaya 1 fincan pirinc kullandim),sogan(kücük dogranmis),karbiber,kirmizi biber,salca,margarin,sivi yag,5 kasik su ve tuz koyarak karistirin.Yapraklari büyükse 2 veya 3 parcaya bölün,el den biraz büyük olmasi gerekiyor.Ic harci yapraklarin icine koyun ve sarin.Yapraklarin ters tarafi ice gelcek.Tencerenin altina önce 1-2 tane yaprak serilir ondan sonra dolmalar yerlestirilir.Lahanalarin pismesi icin konacak suya ben biraz salca tekrar kirmizi biber ve tavuk tableti atiyorum,karistiriyorum ve dolmalarin üzerine döküyorum. En üste tencerenin icine sigacak düz bir tabakla lahanalarin üzerini kapatiyor daha sonrada tencerenin kapagini kapatip bisiriyorum.Lahana firinda piserse de cok lezzetli oluyor.Sicak servis yapilir,afiyet olsuuun.

22 Kommentare:

sarımutfak-hande hat gesagt…

mrb
eee kış geldi lahana karnıbahar gibi kış sebzelerinin de zamanı geldi.Bayılırım lahana dolmasına .hem etlisi hem zeytinyağlısı güzel olur.eline sağlık canım senin dolmalarda leziz görünüyor.
sevgiler

~Semra Mutfakta~ hat gesagt…

yaren'cim bayılırım lahana dolmasına.harika görünüyor vallahi cnm çekti.birazda baharatı bol olursa başka hiçbirşeye gerek kalmaz.ellerine sağlık cnm.evlere gönderiyormusun?:)

meleginmarifetleri hat gesagt…

selam canım bende daha bu yıl lahana siftahı yapmadım senden aklıma geldi alayımda şöyle bi sarayım melih sever bunu ellerine sağlık görüşmek üzere hoşçakal

Anonym hat gesagt…

Lahana sarmasini cok severim.Sahane görünüyor,ellerine saglik.

anneminkizıyim hat gesagt…

canim ellerine saglik bende lahana sarmasina bayilirim, tabi türk lahanasi olacak ki sarasin,onuda sadece türk bakkalina bakmak gerek, sevgiler,,,

Serap'la turuncu lezzetler hat gesagt…

of of ben bu lahana dolmasına bayılıyorum bak nasıl canım istedi şimdi nefis görünüyor ellerine sağlık canım

Damak Tadı hat gesagt…

Yaren'ciğim,bu kuş şimdi bu nefis dolmaları gagalayıp durur canım.Bilerek mi koydun o kuşu oraya??İşin şakası yine harika bir tablo ve dolmalar..))Ellerine sağlık tatlım..

Sevgilerle

Betül hat gesagt…

merhabalar
oh canım miss gibi dolmalar sevmeyen varmı ellerine sağlık pastana bayıldım haberin olsun, şeker hamuru ile yapılan pastalar öyle hoşuma gidiyor ki hiç yapmadım ama kursuna gitmeyi bile düşünüyorum çok eğlenceli olmalı biraz zahmetli ama eğer sen birgün yaparsan şeker hamuru senden öğreniriz öptüm canım ellerine sağlık

Selin hat gesagt…

Offff!!! Süper görünüyor Yarencim yaa! Lahana dolmasını çok severim ben. Hemen yarın yapmalıyım :))
Sevgiler....

muko hat gesagt…

off off offffffffffff harika görünüyorrrrrrrrrrrrr çok severim lahana dolmasını ellerien sağlıkkkk..

NiNo hat gesagt…

canim ellerine saglik coooook severim bende ;)

Nilgün hat gesagt…

Ellerine saglik nefis görünüyor..Sevgiler

Ilker Erdem hat gesagt…

Eline saglik dolmalar nefis gorunuyor. Bayilirimmmm.
Sevgiler

Sevil Altunel hat gesagt…

slm yarencim
canım bayılırım lahana dolmasına ama evde bir tek ben yediğim için kayınvalidem yaptıkça gönderir saolsun.bu mesajı yazdıktan sonraki ilk işim ona telefon edip dolma istemek olacak sanırım.burda görünce çok canım çekti ellerine sağlık sevgiler..

Kitchen Sweet Kitchen hat gesagt…

Ellerinize sağlık.Lahana dolmasını sevmeyen yok herhalde.

Bir Anne hat gesagt…

Lahana dolmasina bayilirim. Ellerine saglik, nefis gorunuyor.
Nurgul

nil-nennenmutfakta hat gesagt…

slm lahana dolması süper olmuş.nefis görünüyor.ellerine sağlık...

keskinli hat gesagt…

ellerine saglik dolmalar enfes üstünede yogurt oh ne güzel olur öptüm canim sevgiler

TWIGY hat gesagt…

Yarencim kalplerimiz ne kadar da bir bende lahana yaptım ama yayınlamadım ama resimler pc de :) kalbimden bu aralar ne geçiyorsa sende görüyorum ne güzel :) Lahananın içinden bir kabuska dediğimiz yemeği yapıyoruz büyük ihtimalle onuda yarın yapıp toplu yayınlarım artık bizde sarma herşekilde hemencecik tüketiliverir.. Nefisde gözüküyor allahtan var evde bir tarafım şişivericek yoksa ..
Sevgiyle kal

Kevser - Elda'nin Annesi hat gesagt…

Yarencim, off, üff, yapma bu ani lezzet patlamalarini. Dolmalarin ne denli lezzetli oldugu burdan bile belli oluyor, ellerine saglik arkadasim. Söyle yumusak ve ...eh artik devamini getiremiycem agzimin sularindan. Harika olmus, iyi fikir bana da, bende yapmak isterim.

Hadi öptüm ve kaciyorum fazla uzatmadan, hadi bana eyvallah..

Gönül hat gesagt…

offff ben çok severim lahanayı nasıl canım istedi bak şimdi:))) ellerine sağlık canikom pek güzel görünüyorlar...sevgileirmle

nil-nennenmutfakta hat gesagt…

Slm canım Hayırlı Cumalar dilerim.Sevgiler...