Sonntag, Dezember 09, 2007

SÜTLAC

Sütlac etkinligi icin bu güzel sütlaci hazirladim.Sevgili Selinin http://seldacengizfurkan.blogspot.com/baslattigi sütlac etkinligine seve seve katilmak istedim ve sizlerlede tarifimi paylasmak istedim. Selin arkadasimiz herkezi davet etmis,isteyen katilabilir.Herkeze iyi hafta sonlari diliyorum:)))
MALZEMELER
  • 1 lt. süt
  • 1/2 su bardagi pirinc
  • 1 su bardagi seker
  • 1 corba kasigi nisasta
  • 1/2 paket vanilya
  • kiraz receli(arzuya göre degisir)
  • tarcin (üzeri icin)

HAZIRLANISI

Pirinc güzelce yikanir ve suda haslanir yaklasik 25 dak. kadar. Daha sonra suyu süzülür, süt ve sekerin karismis oldugu tecerenin icine konur ve karistirilir. Nisasta ve vanilya koyduktan sonra kaynayincaya kadar tahta kasikla karistirin.Yaklasik 20-25 dak. kaynadiktan sonra kaselere koya bilirsiniz. Isteyen toprak tabaklara koyup firina verebilir. Ben tabagima koydum üzerine 1 yemek kasigi kiraz receli koydum ve tarcin serptim.Yine istyen kiraz kompostosuyla jöle tozu karistirip bir sos yapabilir. Soguduktan sonra servis yapin.Afiyet olsun.

15 Kommentare:

ss hat gesagt…

Yaren hanım;
Destek için tesekkürler.

Tijen hat gesagt…

Sevgili Yaren,
Umarım sana da bana da görmek kısmet olur Hindistan'ı. Bilinmez ki gelecek nelerle gelecek? Bir bakmışsın gidivermişsin o baharat kokulu ülkeye.

Gönül hat gesagt…

yarencimmmmmmmmm canım nasıl sütlaç istedi şimdiii nolcakkk he söyle bakalım:)))) şimdi yapmayada üşeniyorummm hani diyorummm şuuu hazırrr boştaa ve gözümün önündeee duran sütlacı alsamda kaşıklasammm bigüzeelll yesem yutsam nasıl olurrrr...olur olurrrr dimi güzell olur tam süper olurr...ellerine sağlık şekercim...sevgilerimle

DİDEM ÖZCAN hat gesagt…

sevgili yaren,
Ellerine sağlık, bayılırım ben de sütlaca:))
Sevgiler......

Anonym hat gesagt…

merhaba yaren sütlacin cok güzel sunumunda cok hos eline saglik

sevimin sayfasi hat gesagt…

sütlacin cok güzel olmus
bayilirim sütlaca sicak sicak
ellerine saglik

Anonym hat gesagt…

Canim ellerine saglik,bugünler de hep aklimda olan bir tatli,kizim cok sever.Ama ben sade yaparim.
Kendine iyi bak,güzel bir hafta gecirmen dilegiyle,sevgiler..

Betül İnce hat gesagt…

Yaren'ciğim,

Ben bayılırım sütlü tatlılara, hele de sütlaca.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.

Eya hat gesagt…

Yarencigim merhaba...

Sütlac deyip gecmemek lazim. Herzaman savundugum yemegin sunum´u da önemli. Cok zarif süslemissin, ellerine saglik. Bende 7 yilodir Almanya´da yasiyorum.Blog´umu yeni kurdum. Beklerim...

Zehra

meleginmarifetleri hat gesagt…

canım inn bana bir haftadan beri sütlaç yapacağım bir türlü fırsat bulamadım yazık kocacım istedi istedi artık baktıki olmuyor sesini çıkarmaz oldu :) hemen yapayım iyi oldu hatırlattın ellerine sağlık baybay öptüm

HULYA hat gesagt…

Sevgili Yaren'ciğim ellerine sağlık sutlaçı cok severim.Guzel bir hafta diliyorum.Sevgiler..

AKDENİZ AKŞAMLARI hat gesagt…

Yaren'ciğim ellerine sağlık canım.Bende sutlaçı çok severim.Guzel bir hafta dılerim canım.

Hatice hat gesagt…

Yaren'ciğim ellerine sağlık, çok şık olmuş...
sevgiler...

Yaren hat gesagt…

Seli hosgeldin, rica ederim seve seve.Sana sayfanda güzel tatli telaslar diliyorum.Tekrar dan sayfan hayirli olsun.Ayrica profil resminiz cok sirin:)Iyi bir hafta diliyorum,görüsmek üzere.

Tijencim hosgeldin,evet haklisin,hic umadigin zaman umulmadik seyler oluyor.Hayat sürprizlerle dolu.Insal. gideriz diyelim canim:)) Ziyaretinve yorumun icin cok teseküerler.Iyi bir hafta diliyorum.

Gönülcüm hosgeldin canim,keske öyle imkanlar olsaydi,bilgisayrin icinden alinabilseydi:( o zaman senin o misafirlerine hazirladigin süper seyleri götürürdüm vallahi hic affetmem :))) bu teknik biraz hizli calissada bu hayallerimiz gercek olsa Gönülcüm.Ziyaretin ve güzel yorumun icin cok tesekürler canim,sevgilerimi gönderdim.

Pastaci rapunsel hosgeldin,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.Iyi bir hafta diliyorum.

Sevgiseli hosgeldin canim,begenmene sevindim arkadasim.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.Iyi bir hafta diliyorum.

Sevimcim hosgeldin canim.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.Iyi bir hafta diliyorum.

Thesuur hogeldin canim,böyle biraz mayhos tat olunca üstlacin üzerinde bana daha bir lezzetli geliyor.Tabi zevk meselesi:)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.Iyi bir hafta diliyorum.

Betülcüm hosgeldin.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.Iyi bir hafta diliyorum.

Zehracim hosgeldin,evet haklisin,önce yemek göze sonra mideye hitap etmeli.Gözler doyacak öncelikle.Sana katiliyorum.Blogunda hayirli olsun,birazdan ziyaretine gelcem:)
Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.Iyi bir hafta diliyorum.

Melekcim hosgeldin,ben sütlaci severim ama yapmaya üsenirim.Benim esimde cogu zaman ister, o da cok sever sütlaci:) Hazir Seli arkadasimizda etkinlig yapiyorken,bende sütlaci yapiverdim:)Bence send yapta kocacigini fazala üzme ;))))Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.Iyi bir hafta diliyorum.


Hülyacim hosgeldin. Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.Iyi bir hafta diliyorum.

Ozaycim hosgeldin canim.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.Iyi bir hafta diliyorum.


Haticecim hosgeldin.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.Iyi bir hafta diliyorum.

keskinli hat gesagt…

canimcim ben geldim
resim eklemeyi sormussun ya insallah anlatabilirim bak simdi
önce sayfa ögesinden html ekle varya ona tikliyorsun sonra hangi resmi ekleyeceksen onun htmlsini oraya yapistiriyorsun yani kopieren ediyorsun sonra da baslik yazan yere diyelimki pasta yaziyorsun ve sayfanda nereye de durmasini istiyorsan oraya koyuyuorsun bilmem anlata bildimmi bir sorun olursa yine sor canim ben buralardayim

ayrica müzikte süper öptüm