Donnerstag, November 01, 2007

MEYVELI MARZIPAN PASTA

Seker hamurundan yapilan pastalari cok begenirim ve 2 gün önce karar verdim bende pasta yapmaya.Malzemeleri aldim ve amacim pastayi yapip hemen yola koyulmak.Evden yaklasik 55 km uzaklikta Mannheim sehrinde yigenlerimin ve kardesimin dogum günü icin bir araya gelcektik. Tam herseyi hazirladim bir de baktimki seker hamuru icin malzemem eksik.Allahtan evde marzipan vardi.Bende marzipanla süsledim.Seker hamur ile hic calismadim,denemedim bilemicem nasil ama marzipan da biraz zorlandim,cünkü cabuk yirtiliyor.Seker hamuru ile yapilanlar görüntü olarak daha güzel bence ama böylede fena olmamis hani;).Malesef renk olarak fazlaca sansimiz yok ,burda mavi, kirmizi ,yesil ve sari var onlarda cok ciyak renkler.Ama tati cok güzeldi. Insal. bir dahakisine daha cok zamanim olur ve özenerek yaptigim bir pastayi sizlerle paylasirim.
MALZEMELER
  • 250 gr. Yag
  • 200 gr. Seker
  • 1 paket Vanilya
  • 5 yumurta
  • 350 gr. un(1/3 nisasta)
  • 1 paket kabartma tozu
  • yaklasik 125 ml süt
  • marzipan
  • putra sekeri
  • gida boyasi
  • cekilmis findik
  • 600 ml kremsanti
  • seftali komposto
  • 3 yemek kasigi toz seker
  • 1 paket krema sertlestirici

HAZIRLANISI

Yag ve seker mikserle bir güzel cirpilir ve teker teker yumurtalar kirilip yaga eklenir.Un ve kabartma tozu elenerek yaga konur.Vanilya da eklendikten sonra findik ve süt konur güzelce karistiktan sonra yaglanmis kalibin icine dökülür.Firinda 180 °C de yaklasik 40-45 dak. pisirilir. Marzipan ve gida boyasi karistiktan sonra putra sekeri ile yogrulur.Mesela 500 gr. marzipan 150 gr. putra sekeri ile yogrulur.Ben iki pasta yaptigim icin fazla marzipan kullandim.Hamur pistikten sonra firindan alinir ve sogumaya birakilir.Kremsanti,seker ve krema sertlestirici mikserle katilasincaya kadar cirpilir.Pasta üc kat olmasi icin ortadan kesilir.Seftaliler kare seklinde dograndiktan sonra kremayla karisir.Her katin arasina meyveli krema esit miktarda sürülür.Pastanin en üst parcasi kapandiktan sonra yogrulmus marzipan geliyor.Marzipani iki ince folye arasinda merdaneyle acip ince bir hamur elde ettikten sonra pastanin üzerine yerlestirdim,fazlaliklari kestim.Üstünü düzletdim.Farkli renklerle süslemeye calistim.

22 Kommentare:

meleginmarifetleri hat gesagt…

ellerine sağlık çok güzel bir pasta olmuş bence lezzetide harika olmuştur bende marzıpanla süslemiştim oğlumun yıllar önceki doğum günü pastasını çok leziz oluyor. şeker hamurunun tadını ben hiç beğenmiyoruj ama görüntüsü süper olduğu için tercih sebebi oluyor ama marzıpan nefis bişey yaaa öptüm canım hoşçakal iyi hafta sonları dilerim

Hesna hat gesagt…

Yarenciğim pastan gayet özenli yapılmış görünüyor eline sağlık.

Hesna

Saliha hat gesagt…

yaren ellerıne saglık canım guzel olmus..tadıda ne guzeldırya..canım cektı..

Muhterem'le Afiyetle hat gesagt…

MERHABA,
PASTAN ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR,RENKLERİ CIVIL CIVIL OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK.
OĞLUNDA ANA OKULUNA BAŞLAMIŞ,HAYIRLI OLSUN,BAŞARILAR.

Sevil Altunel hat gesagt…

slm ziyaretin ve beğenilerin için çok teşekkür ederim.Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Cumanız mübarek olsun..

sarımutfak-hande hat gesagt…

slm
pasta çok güzel olmuş.renklerde öyle çok ciyak değil bence.eline sağlık.sevgiler

Aybike Ceylan hat gesagt…

Yaren'cigim,
Ne kadar guzel bir pasta, insan yemege kiyamaz:)
Ellerine saglik tekrar, guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

NiNo hat gesagt…

canim neguzel olmuis ellerine saglik

Leziz Sofralar hat gesagt…

Yaren'cim pasta gercekten güzel görünüyor hic tereddütün olmasin canim eminim yiyenlerde cok begenmislerdir,ellerine saglik sevgiler...

~Semra Mutfakta~ hat gesagt…

yarencim zorlanmışsın ama değmiş.çok şirin görünüyor.ellerine sağlık cnm.

Kevser - Elda'nin Annesi hat gesagt…

Yaren'cim, bu sirin pastan cok güzel olmus, ellerine saglik. Bu alanda sende marifetli arkadaslardan ciktin, ben de bir türlü seker hamuru denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum acikcasi. Tüm malzemelerde evde var ama nedense cok gözüme büyütüyorum.

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum, selamlar ve öptüm..

Ferkay hat gesagt…

ellerine sağlık Yaren ciğim pasta harika. sen güzel değil diyorsunda renlker harika olmuş size afiyet olsun. iyi hafta sonları

Gönül hat gesagt…

yarencim ellerine sağlık pastan muhteşem görünüyor.tadıda öyledir eminim..ayrıca patates salatanada bayıldım...görüntü süper süper süper...sevgilerimle canikom:))

meleginmarifetleri hat gesagt…

selam canım iyi pazarlar dilerim hoşçakal

Serpil hat gesagt…

Lezzetide eminim görüntüsü gibi harikadır canım ellerine sağlık. sevgiler... Banada gel.

keskinli hat gesagt…

selam canim
bence süper olmus ellerine saglik yalniz seker hamurunun almancasi ney
yazarsan sevinirim sevgiler

muko hat gesagt…

Süper görüntünün eminim ki tadıda çok güzeldir.Harika görünüyor ellerine sağlık canım..

Serap'la turuncu lezzetler hat gesagt…

pastan çok güzel görünüyor canım eminim lezzetide öyledir ellerine sağlık sevgiler

Admin hat gesagt…

Merhaba Yarencim,
asil ben pastanin rengine bayildim, hep pembe, mavi, beyaz, kahverengi renkler gormekten biktik artik. Pasta dekoratoru olan kizima gosterdim o da cok begendi, ellerine saglik canim suslerde bir harika.
sevgilerimle...

nil-nennenmutfakta hat gesagt…

slm canım pastan çok şirin ve güzel olmuş.Ellerine sağlık...

Selma Alkan hat gesagt…

ellerine saglik marifetli Yaren ablacim bence harika gorunuyor tadida eminim nefistir daha ne olsunnnn guzel bir hafta gecirmen dileyiyle sicacik sevgilerimi yoluyorum optummm ;))

mutlulukmutfaktagizlidir hat gesagt…

Canım benim, merhaba! O kadar vefasız çıktım ki, kendimi nasıl affettirebilirim, bilemiyorum! Kaç zamandır uğrayamadım sitene!
Canım, yaptıkların çok çok çok güzel olmuş, görünümleri de nefis! Ellerine sağlık! Salatayı bile pasta gibi süslemişsin, çok güzel görünüyor!
Sıcacık sevgiler sana!