Donnerstag, November 29, 2007

SEVGILI ESRA`NIN TARIFINDEN:KIYMALI MAKARNA

Sözlerin hic bir seyini degistirmeden tarifi sayfama eklemek istedim. Allah rahmet etsin,yakinlarina sevdiklerine sabir versin. Iste Esranin makarna tarifi ve güzel sohbeti:

Bir önceki anlattıklarımdan sonra makarna resmi kondurayım dedim )))) herhalde sevmeyen yoktur…6 Yıl önce üç ev arkadaşı ben, Feray ve Rita inanılmaz bir ekonomik krize girmiştik inanın eve ekmek alacak paramız yoktu(zaten ekmek almıyorduk da neyse) Her alışverişte üçer-beşer aldığımız ve (allahtan) birikmiş makarnaları kahvaltı dışında her öğünde yiyorduk çok komikti herkes bizim makarnadan çatlayacağımızı düşünüyordu. Kilodan öleceksiniz diyordu…Ama ben canlı şahidiyim 2 ay aralıksız makarna yeme dönemimiz sonunda değil kilo almak hatta 1-2 kilo vermiştik bile makarna şişmanlatmıyor arkadaşlar… Çekinmeyin bol bol yiyiniz.
MALZEMELER
  • 2 Orta Boy Soğan
  • 300 Gr Kıyma
  • 3 Adet Yeşil
  • Biber2 Kaşık Salça
  • Toz biber
  • kekik
  • tuz
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 1 Paket Makarna
  • 2 Kaşık Sıvı Yağ
YAPILIŞI: Soğanı ve biberi çok ince hatta varsa rondoda kıyarız. Kapaklı bir tava içinde kıyma ile pişmeye bırakırız İyice piştikten sonra salçasını ve baharatlarını koyarız. Harcımızın altını kapattıktan sonra kıydığımız maydanozları ilave ederiz.Öte yandan makarnamızı 12 dk haşlayıp soğuk sudan geçiriyoruzİsterseniz makarnanın üstüne kıymalı harcımızdan alabilirisiniz isterseniz benim gibi hepsini karıştırabilirsiniz mmmmmmmmm çok lezzetli oldu… AFİYET OLSUUUUUUUN

30 Kommentare:

dogada.blogspot.ru hat gesagt…

canım ESRA nur içinde yatsın ALLAH rahmet eylesin kederli ailesine sabırlar versin
ellerinize sağlık. sevgiler

Selma Alkan hat gesagt…

Sevgili Yaren ablacim ellerine saglik..Esra ablanin tarifinden bir tane yapmis olmana sevindim cok iyi etmissin.. Esra ablamizin mekani cennet olsun ALLAH ailesinin ve sevenlerinin yardimcisi olsun...sevgiler..

keskinli hat gesagt…

yarencim
ellerine saglik makarna harika olmus
esraya da allahtan rahmet diliyorum tekrar mekani cennet olsun iyiki yapmissin onun bu tarifini sevgiler canim

Anonym hat gesagt…

güzel fikir canım...onun yazsıyla yayınlaman..

ellerine sağlık..makarna her kadının vazgeçilmezi....

erkekler her ne kadar yemekten saymazsada biz seviyoruz....

öptüm canikom...

Ilker Erdem hat gesagt…

Yarencigim bu Makarna benim en cok sevdigim tarif ellerine saglik. Esraya Allahtan rahmet diliyorum.

Ilker Erdem hat gesagt…

Yarencigim bu Makarna benim en cok sevdigim tarif ellerine saglik. Esraya Allahtan rahmet diliyorum.

Beyza hat gesagt…

Esra´nin mekani cennet olsun. Senin de ellerine saglik Yaren´cim.

Ben sana birsey sormak istiyorum burasi ne kadar uygun bilmiyorum ama mail adresini göremedim, burdan sormak zorunda kaldim. Sen de Frankfurt´ta oturuyorsun ve de doktor yardimcisisin. Bana yardimin olabilir diye düsündüm. Frankfurt´ta bana tavsiye edebilecegin iyi bir HNO Arzt var mi? Eger yardimci olabilirsen cok sevinirim. Acilen bir kulak burun bogazciya ihtiyacim var ve burdaki doktorlari hic bilmiyorum. Ayrica daha sonra gerekli olabilir diye bir de Allgemein Arzt tavsiye edebilirsen beni cok mutlu edersin. Umarim cok sey istemedim...Cok tesekkürler.

Beyza hat gesagt…

Yaren´cim,
hizli cevabin icin sagol. sana mail attim bile :)
cok tesekkürler

Admin hat gesagt…

Allah mekanini cennet yapsin insallah, canim benim ne zor gunlerde gecirmis. Yarencim bende severim kiymali makarnayi, su an mutfakta makarna pisiyor ne tesaduf. Sevgiler kocamanindan.

Kevser - Elda'nin Annesi hat gesagt…

Yaren'cim, hamarat arkadasim benim, sükür görüsebiliyoruz. Sorma bugün bir yogunluk bende, bir tarafta Kevgir icin bir tarafta da bu etkinlik icin yetistirmem gerekenleri cikardim ya aradan sen ona bak. Cimcimeler cok harika bir lezzet, mutlaka denemeye deger bir lezzet bence. Bir yapan bir daha vazgecemiyor, bizde bir tepsi bitti bile nerdeyse.

Denersen haber ver olur mu canim?

Selamlar ve öptüm hadi byee

Unknown hat gesagt…

canim arkadasim makarna cok nefis olmus ellerine saglik. sevgili arkadasimiz esra'ya Allahtan rahmet diliyorum mekani cennet olsun.

keskinli hat gesagt…

kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. saadetler hepimizin olsun. ne kurulan bağlar bozulsun, nede dostlar unutulsun. cumanız mübarek olsun.

Gönül hat gesagt…

Allah nur içinde yatırsın sevgili esramızı...ellerine sağlık canım canla başla hepimizde esramız için bişeyler yapmaya çalıştık Allahım kabul etsin...sevgilerimle

Aynur hat gesagt…
Der Kommentar wurde von einem Blog-Administrator entfernt.
Aynur hat gesagt…

mail adresinizi göremiyorum ustteki yorumu silmeniz mumkunmu? Tekrar yazacagim ben ...? Tskler

Kitchen Sweet Kitchen hat gesagt…

Müzikle Rahmetli Esra'nın tarifi uyum içinde.Duygulandırıyor insanı.Makarna da güzel olmuş.Ellerinize sağlık.

Cafe Gusto hat gesagt…

Sevgili Yaren ellerine sağlık.Eminim çok güzel olmuştur.Nur içinde yatsın.
Sevgiler...

anneminkizıyim hat gesagt…

Canim merhabalar, ellerine saglik, bende esracigim icin bir seyler yaptim, ama kevgir cikmadan yayinlamak icim el vermedi, seninde ellerine saglik, güzel olmus savgiler...

Anonym hat gesagt…

Sevgili Yaren,seni yeni kesfetmis bulunuyorum,aramiza hos gelmissin de haberim olmamis,seni linklerime ekledim,karsilikli olursa sevinirim.

Esra´nin ölümü hepimizi sarsti.Hele de benim gibi onunla görüsen arkadaslar..Mekani cennet olsun güzel yürekli arkadasimin..
Onun tariflerinden birini yapman cok hos,ellerine saglik.
Güzel bir hafta sonu gecirmen dilegiyle,sevgiyle ve dostca kal..

lalecik hat gesagt…

Allah nur içinde yatırsın Esra'mızı. Seninde ellerine sağlık canım nefis olmuş.
Sevgiler.

inci hat gesagt…

sevgili Yaren,arkadaşımızı kaybetmiş olmanın acısı çok büyük...Bloğa her girişimde aklıma geliyor...Sen de güzel bir yazı ve tarif hazırlamışsın canım,yüreğine sağlık....

Selin hat gesagt…

Yarencim,
Harika görünüyor makarnan hayatım. Ellerine sağlık. Esramıza helal-i hoş olsun. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun.
Canım, daha önce Selen Nihan tariflerinizi Kevgirde çıktıktan sonra yayınlayınız demişlerdi. Ama olsun. Sen yayınlamışsın artık. Zaten inşallah yarın Kevgir de çıkacak. Sevgilerimle...

---OPTiO--- hat gesagt…

ellerine saglik yaren..
aslinda makarnayi sade tercih ederim..ama cok güzel görünüyo :)

anneminkizıyim hat gesagt…

merhaba canim,
sorunu cevapliyorum hani neuerpost varya yazi ekledigin yer. yazini yazdiktan sonra asagida Alle anzeigen yaziyor orda ben etiket veriyorum Yemak, pasta diye, bu günkü yazim yemekse yemek yaziyorum, o otomatik olarak aliyor onu, diger tarifini yazarken pasta diye yaziyorsun oraya o aliyor otomatik olarak bende almanca olarak kayitli ve Alle anzeigen yaziyoro kutuya yazacan yaninda Labeles für diese Post yazili, insallah yardimci olmusumdur, sevgiler

Tijen hat gesagt…

Ellerine sağlık sevgili Yaren. Her şey gönlünce olsun.

Betül İnce hat gesagt…

Yaren'ciğim,

Herkesin emeüine ve gönlüne sağlık.
Srvgilerimle.

Sevil Altunel hat gesagt…

sevgili yaren
ellerine sağlık ...Allah kabul etsin herşey esramız için...

IŞILCA TATLAR hat gesagt…

Yarenciğim, ellerine sağlık. Esra'nın makarnası ve senin patatesli kekin de çok güzel olmuş.
Sevgili Esra nur içinde yatsın.Anne babasına da Allah sabırlar versin.

Sevgiler,

keskinli hat gesagt…

canimcim güzel bir pazar dilerim sevgiler öptüm

Yaren hat gesagt…

Sevgili Gül hosgeldin,amin canim ,Allah nur icinde yatirsin.Ziyaretin icin cok tesekürler canim.Iyi hafta sonu diliyorum.

Selmacim hosgeldin canim.Esra arkadsimiz icin cok güzel bir sey yapildi bence.Herkezin ellerine saglik.Ziyaretin icin cok tesekürler ve iyi pazarlar diliyorum canim.

Aysecim hosgeldin canim,amin güzel dualarimiz icin.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler.Güzel bir pazar diliyorum,öptüm canim.

Disalcim hosgeldin canim,dünyada en sevilen yemek makarnadir bence.Allahtan benim esim makarnayi cok seviyor,her hafta bizde makarna olur:))Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim .Iyi pazarlar diliyorum sevgilerimi gönderiyorum.

Ilkercim hosgeldin,kiymali makarna cok seviliyor.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim.Iyi pazarlar diliyorum,sevgilerle canim.

Beyzacim hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,umarin yardimci olmusumdur.IYi pazarlar diliyorum canim.

Haticecim hosgeldin canim,kiymali makarna sevilmezmi hic:) Afiyet olsun sizlere canim.Ziayretin ve güzel yorumun icin cok tesekürler.Iyi pazarlar diliyorum,sevgilerimi gönderdim,öptüm canim.

Kevsercim hosgeldin canim.Senin bu cimcimeleri denicem insal. Sayfamda yaninlican ve senide sayfama davet etcem ok mi canim :)Insal seninkiler kadar basarili olur.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler.Sevgilerimi gönderdim,öptüüüm.

Özgül ablacim hosgeldin,Esranin ruhu sad olsun insa.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler.Iyi pazarlar diliyorum sevgiler sunuyorum.

Aysecim hosgeldin,ne güzel incelik böyle.Güzel hayirli bir günde benide düsünüp bu güzel siirle cumami kutladigin icin cok tesekür ederim,ayni dilekleri sanada diliyorum.Seninde gecmis cuman mübarek olsun.Ziyaretin icin cok tesekürler.Iyi pazarlar diliyorum,ötüm canim.

Gönülcüm hosgeldin canim,evet arkadaslarin bu güzel etkinliklerde yer almasi,duygulari ve dualari paylasmasi ne kadar güzel.Tüm bunlar sevgili Esranin iyi kalbli birisi olsugundan kaynaklaniyor.ALllah böye güzel seyleri ona nasip ediyor.Nur icinde yatsin.Insanli adina cok güzel bir sey .Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,iyi pazarlar canim,öptüm.

Aynurcum hosgeldin,istegin üzere sildim yorumu.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler.Iyi pazarlar diliyorum

Kitchensweetkitchen hosgeldin,müzigi begenmene sevindim.Beni hep duygulandiran bir müziktir.Ziyaretin ve güzel yorumun icin cok tesekürler.Iyi pazarlar diliyorum canim.

Cafe Custo hosgeldin, ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,iyi pazarlar diliyorum.

Aysecim hosgeldin,canim sorma,ben sandimki diyer etkinlikler gibi önce sayfamda yayinlamam gerekiyor,meger öyle degilmis.Önce kevirde cikacakmis.Bir yanlislik oldu.Seninde ellerine saglik güzel arkadsim.Iyi pazarlar diliyorum,sevgilerimi gönderdim canim.

Thesuuur hosgeldin,o kadar arkadaslar varki bende daha bir cogunu tanimiyorum yani yeni yeni rastladigim blogcu arkadaslar var.Beni linklerine eklemen sevindirdi,bende seni ekledim,tesekürler.Taniyipta bir kisiyi yitirmek korkunc bir sey.Allah kimseleri sevdiklerinden tez ayrimasin.SEnin gibi sevgili Esrayi taniyanlar icin cok zordur mutlaka,tanimayanlar bu kadar etkilendiyse.Allah rahmet etsin.Ziyaretin ve güzel yorumun icin cok tesekürler.Iyi pazarlar canim.

Lalecik hosgeldin,ziyaretin ve yorumun ici cok tesekürler.Iyi pazarlar diliyorum.

Incicim hosgeldin,ben yaklasik 4 ay dir blogcu ailesine katildim ve o kadar cabuk duygu baglarim kurulduki,sanki yazistigim arkadaslari cok önceden taniyormus gibi geliyor bana.Bir de senelerdir yazisan ve hatta telefonda görüsen bir arkadasi yitirmek cok ama cok zordur.Allah tüm üzülenler sabir versin.Mekani cennet olsun Esra arkadasimizin.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler.Iyi pazarlar.

Selencim hosgeldin,tüm dualarin icin amin diyorum.CAnim vallahi bilmiyordum,diyer etkinlikler gibi sandim,hani önceden yayinlaniyorya ,öyle sandim,bilmiyordum tühya :(,oldu birkere.Gecte olsa bilmem iyi oldu,tesekür ederim.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler canim,iyi pazarlar diliyorum canim.

Optio hosgeldin canim,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,iyi pazarlar diliyorum her ne kadar yamurlu ve rüzgarli olsada:)

Aysecim hogeldin, sen varya sen bi denesin.Bana yardimindan dolayi cok tesekür ederim.Daha önce ugrasim ama bir seyleri yanlis yapmiyordum.Sagol canim.Yardimin ve ziyaretin icin tekrar tesekür eder güzel bir pazar gecirmeni diliyorum,segilerle öptüm ;)))

Tijencim hosgeldin,ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,seninde hersey gönlünce olsun canim.IYi pazarlar diliyorum.

Betülcüm hosgeldin,evet herkezlerin emegine saglik canim,her kez cok güzel desdekler verdi.Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler.Iyi pazarlar.

Sevilcim hosgeldin,Allah kabul etsin insa. Canim ziyaretin ve yorumun icin cok tesekürler,sevgilerimi gönderiyorum,iyi pazarlar diliyorum.

Isilcim hosgeldin, amin canim tüm güzel dualara AMIN.Ziyaretin ve güzel yorumun icin cok tesekürler.Iyi pazarlar diliyorum.