Dienstag, Oktober 16, 2007

HASHASLI TATLI


MALZEMELER
  • 1 su bardagi un
  • yaklasik 200 gr. hashas
  • 3 yumurta
  • 1 bardak zeytinyagi
  • 1 bardak seker
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak irmik
  • Serbet icin:
  • 4 bardak seker
  • 5 bardak su
  • 2 damla limon

HAZIRLANISI

Bir kapta un,irmik,yumurta,hashas,zeytinyagi,seker ve süt karistirilip bir firin tepsisinin icine düküp firina verilir.Firinda üzeri kizarincaya kadar pisirilir.Pistikten sonra sogumaya birakilir.Diyer yandan serbet icin tencerede su ve seker kaynatilir.Icine 2 -3 damla limon damlatilir,serbet kivama geldikten sonra ocaktan alinir.Sogumus tatlinin üzerine dökülür.Arzuya göre üzeri süslenir,mesela hinditan cevizi ile olabilir.Afiyet olsun.

Keine Kommentare: