Montag, Oktober 01, 2007

BÖRTLENLI KIRAZLI PASTA




MALZEMELER
  • 250 gr. Margarin
  • 150-250 gr. Seker
  • 1 paket Vanilya
  • yarim cay kasigi tuz
  • 5 yumurta
  • 250-500gr. Un
  • 1 paket kabarta tozu
  • yaklasik 125 mk. süt
  • Krema icin: 400 ml. Krem Santi
  • 500 gr. Lor peyniri
  • 1 paket Vanilya
  • 6-10 yemek kasigi kadar toz sekeri
  • Sosu icin:Börtlen ve kiraz komposto karisimi
  • 1 ,5 paket Jöle tozu
  • 2-3 yemek kasigi toz sekeri
  • 250 -270 ml su

HAZIRLANISI

Margarin ve seker mikserle önce karistirilir,iyice karistirdiktan sonra teker teker yumurtalar eklenir.Un,kabartma tozu ve vanilya beraberce margarinin icerisine elenir.Süt ilave edilir ve devam karistirilir.Tüm malzemeler güzelce karistiktan sonra ,yaglanmis tepsiye esit miktarda dagitilarak dökülür ve önceden 200°C de isitlmis firina konur.Yaklasik 50 dakika 180 °C de pisirilir.Diyer yandan krem santi makinede cirpilir,seker ve krema sertlendirici(galiba öyle deniyor :) adini bilmiyorum ) eklenir.Yavas yavas lor peyniri eklenip karistirilir.Su tencereye konur,söle tozu ve seker eklenir ve karistirilir.Biraz koyulasinca börtelen - kiraz kompostosu konur ve beraberce hep devam karisir.Kivama geldikten sonra,ocaktan alinir.Pisen pastayi üc kata ayrilmasi icin kesilir ve aralarina krema sürülür,ve diyer kat üstüne konur ve islem tekrarlanir.En üstü ve kenarlarini tamamen krema ile kapatilir.En üste börteln sosu dökülür,esit miktarda dagilir.Buzdolapta 2 saat dinlendikten sonra,servis yapilabilir.Afiyet olsun

Kommentare:

semra mutfakta hat gesagt…

yarencim ne kadar iştah açıcı bir görüntü bu.çok severim böğürtleni.özellikle pastalarda.ellerine sağlık cnm.

MUTFAKISTAN hat gesagt…

harıka olmus elıne saglık