Dienstag, Oktober 02, 2007

PEYNIRLI ISPANAK BÖREGI


MALZEMELER
  • 5 Yufka(tepsinin büyüklügüne göre)
  • Ispanak
  • beyaz peynir
  • sogan
  • 4 yumurta (2 si arc icin)
  • süt
  • sivi yag
  • tuz
  • biber

HAZIRLANISI

Ispanaklar yikanir sonra tuzla ovulur, tekrar yikanir veya cok güzel süzülür,yada kagit havluyla kurutulur.Sivi yagda sogan pembelesinceye kadar pisirilir,ispanak,yumurtalar,sivi yagi (istege göre),biber ve beyaz peynirle harmanlanir.Cok az süt eklenir.Yufka serilir ve ispanakli harc birazi icine serilir.Ispanak harcini 5 yufkaya göre bölmek gerekiyor.Yufka sonra sarilarak kapanir.Yaglanmis tepsiye yerlestirilir.Diyer yufkalar da ayni sekilde hazirlanir.Üzerine cirpilmis yumurtalar sürülür. Önceden isitilmis firinda üzeri bembelesinceye kadar pisirilir.Afiyet olsun.

1 Kommentar:

nurlamutfagadair hat gesagt…

Merhaba canım en sevdiğim şeyleri en güzel biçimde yapmışsın ellerine sağlık.ziyaretin için teşekkür ederim.Çook uzak yollardan gelmişsin.çok sağol sevgiyle kal...