Mittwoch, Oktober 10, 2007

KESKÜL


MALZEMELER
  • 1 Litre süt
  • 200 gr. seker
  • 2 yumurta
  • 100 gr. nisasta
  • yarim cay kasigi vanilya
  • 1 kahve fincani cekilmis file badem

HAZIRLANISI

Sütü tencereye koyup icine seker ilave ettikten sonra karistirin.Kaynadiktan sonra vanilya ve bademleri ekleyin.Diyer yanda baska bir derin tabagin icine nisastayi koyun ve üzerine 2 yumurt sarisi ekleyip karistin.Cok az su ilave ederek nisastayi ezin.Yavas yavas kaynayan sütün icerisine karistirarak koyun.Bir kac dakika kaynadiktan sonra ocaktan alip tabaklara koyabilirsiniz.Soguduktan sonra servis yapilir.Üzeri arzuya göre süzlenir.Afiyet olsun.

1 Kommentar:

Ferhanca hat gesagt…

Geçen gün Oktay Usta tarif etti içine hindistancevizi ekledi .Senin keşkül esas keşkül ellerine sağlık..bademlii...