Montag, August 13, 2007

BULGUR CORBASI


MALZEMELER
1/2 su bardagi bulgur
ceyrek su bardagi mercimek
1 yesil biber
1 sogan
yarim yemek kasigi salca
6 su bardagi su
sivi yagi
tuz ve kara biber
1 tavuk tozu tableti

HAZIRLANISI
Sogani kücük kücük dogradiktan sonra,tencerede isinmis olan yagin icersine konur.Sonra yesil biberler dogranir, hafif pembelesmis sogana eklenir beraberce biraz daha kisartilir ve salca eklenir.Suyunuda koyduktan sonra tavuk suyu tableti icine atilir ve kaynamaya birakilir.Kaynadiktan sonra tuz,bulgur ve mercimek konur, kisik ateste kaynatmaya davam edilir.Mercimekle bulguru olduktan sonra ocagin alti kisilir.Diyer bir tavada sivi yagi(isteyen tere yagida kullanabilir) isitilir,karabiber ve pul biberi eklenir(Nane veya dere otuda olabilir).Cok az ocakta durduktan sonra corbanin üzerine dökülür.Servis yapilabilinir.

Keine Kommentare: