Montag, August 20, 2007

DOMATES CORBASI


MALZEMELER
5-6 Domates
2 kasik un
7-8 bardak tavuk suyu
1 yemek kasigi salca
1 yemek kasigi yag
tuz
rendelenmis kasar peyniri

HAZIRLANISI

Tencerede yagi isitip un icinde kavuruyorsunuz.Kabugu soyulmus ve rendelenmis domatesleri tencereye salcayla beraber ekliyorsunuz.Ardindan tavuk suyunu karistirarak tencereye döküyorsunuz.Tuzunuda ekledikten sonra kaynamaya birakiyorsunuz.Corbayi 10 dakika kaynattiktan sonra,atesten alabilirsiniz.Tabaga koyduktan sonra kasar peyniri üzerine ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun

1 Kommentar:

Hatice hat gesagt…

merhaba Yaren blogun hayırlı olsun, domates çorbası da nefis görünüyor, ellerine sağlık.. Güzel paylaşımlarının devamı dileğiyle...

Bir de Tiritçi Mithat'ın yerini sormuşsun, cevap yazmıştım ama bir de buraya yazayım;
Tiritçi Mithat'ta sadece tirit ve zerde var, ama zerde bildiğimiz safranlı şekilde değil, beyaz renkli bir nevi pirinçli su muhallebisi gibi, ayrıca bir porsiyonu fazla gelebilir.
Tirit ise biraz iskendere benziyor onun salçasızı, etleri dönerden daha kalın doğranmış(ama yumuşacıktı) ve üzerine maydanoz serpilmişti ve çok nefisti, sen de gittiğinde beğenirsin inşallah.

Tiritçi Mithat'ın adresi:
meram semtinde
İstanbul yolu yusufağa sokak no:21 tlf 350 72 98 KONYA