Donnerstag, August 09, 2007

MALZEMELER
150 gr. un
yarim cay kasigi kabartmatozu
65 gr. seker
1 pak. vanilia sekeri
yarim cay kasigi tuz
1 yumurta
2 yemek kasigi kaysi receli
üstü icin
100 gr. yag
100 gr. seker
1 pak. vaniliya sekeri
2 yemek kasigi su
50 gr. ceviz ve
50 gr. fistik (iri dogranmis)
100 gr. findik cok ince rendelenmis
sosu
75 gr. bitter cikolata

HAZIRLANISI
Hamur icin un ve kabartma tozu elenir ve icersine seker,vanilya sekeri,tuz,yumurta ve yag ekleyin.Mikserle önce yavas sonra hizli ayarda karistirin.Hamuru elinizle biraz yogrup acmaya hazirlayin(eger hamur yapiyiorsa naylon foliede buzdolabinda biraz bekletin).Hamuru dikdörtgen sekilde acin(32x28 cm) ve tepsiye firin kagidi serin ve üzerlerine hamuru yerlestirin.Hamura kaysi recelini mutfak sürün.Üzeri icin yag sekerle,vanilya tozu ve su yavasca isitin ve eritin .Findiklari icerisine ekleyin karsitirin, biraz sogutun.Daha sonra fistiklari hamurun üzerine esit sekilde yayin ve firina koyun.Firinda 160-180 °C de 20-30 dakika pistikten sonra biraz sogutun sonra karelere kesin, ister ücken dörtken olarak kesin.Cikolatayi eritip ister köselerini ister yarisini cikolataya banip sogutun.Afiyet olsun

NOT
- Isteyen fistik yerine 200 gr hindistan cevizi (rendelenmis) kullana bilir.
- Bitter cikolatanin üzerine beyaz cikolatayla cizgiler yapabilirsiniz,görünüsü
daha güzel olsun diye.

1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

merhaba yaren hanim.ben cevizli kurabiyeleriniz hakkinda birsey ögrenmek istiyorum.hamurun yapilisinda yumurtadan sonra yag eklenir demissiniz ama hamur malzemesinde seker yazmissiniz yag yok yani.yag üst malzeme olarak vermissiniz.lütfen beni aydinlatirmisiniz bende almanyada yasiyorum ve bu nussecke kurabiyeleri benim favorim.simdiden tsk´ler.