Malzemeler
300 gr. kiyma
3 sogan
3 biber
2 domates
yarim demet maydonoz
1 cay bardagi sivi yag
1 tavuk suyu tableti
2 yemek kasigi biber salcasi
4 yemek kasigi domates salcasi
3 dis sarimsak
600 gr. un
bir maya
1 cay kasigi seker
tuz
ilik su
Hazirlanisi
Unu eleyerek bir derin tabaga koyup icersine 1 maya,tuz,seker,biraz sivi yag ve ilik su ile hamuru yogurun bir kenarda üzerini nemli bir bezle kapatip (mayasini alana kadar) bekletin. Maydonozlar kiyilir, sogan rendelenir ve domates,sarimsak,salca,tavuk suyu tableti,tuz,pul biberi,yesil biber ve sivi yagi karistirarak güzelce yogurun.Mayasina gelince hamur, merdaneyle acip kiymayi üzerine sürün firinda veya pizza tavasinda pisirin.Karisik salatayla servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Not: Hamurun daha cabuk mayasina gelmesini istiyorsaniz, baska bir kaba ilik suyun üzerine hamur tabagini koyup üzerini örtüyle kapatin.O zaman hamur daha cabuk mayasina gelcektir.
Montag, August 06, 2007
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
1 Kommentar:
Sevgili Yaren,
Lahmacunlar nefis görünüyor. Nedense basaramam korkusuyla hic yapmayi denemedim ama sitende gorunce deneme cesareti buldum.
Ilk firsatta deneyecegim.
Ellerine saglik,
sevgiler
Kommentar veröffentlichen