Samstag, August 04, 2007

Makarna Böregi



Malzemeler
1 kg Makarna
9 yumurta
200 gr. yogurt
1/2 demet maydonoz
yaklasik 300 - 400 gr. beyaz peynir
1 su bardagina yakin zeytinyagi

Hazirlanisi
Makarna önce tuzla suda haslanir, diyer yandan ic harci hazirlamak icin peynir ve kücük kücük dogranmis maydonoz karistirilir.7 Yumurta ve zeytinyagi ayri bir kapta iyice cirpilir ve peynirin icersine ilave edilir,güzelce karistirilir. Makarna haslandik süzüldükten sonra peynirli harcla karistirilir.Tepsiyi biraz yagladiktan sonra yufka serip biraz yogurt sürüp daha sonra Makarna harci döküp, güzelce hertarafa yayilir. Üserini ve kenarlarini kapatacak sekilde diyer yufkaylada üzeri kapanir.En üste yogurt 2 yumurta biraz zeytinyagi karisip yufkanin üzerine sürülür.Firinda 180 °C de yaklasik 40 dak. pisirilir. Afiyet olsuuun.

Not: Makarna haslarken, kaynar tuzlu suya 1 corba kasigi sivi yag konursa yapismaz ve daha parlak olur.

Keine Kommentare: