Samstag, August 04, 2007

Cilekli pasta

Malzemeler
4 yumurta
3-4 yemek kasigi sicak su
155 gr. seker
6 yemek kasigi vanilya
100 gr. un
100 gr. nisasta
2 cay kasigi kabartma tozu
600 ml kremsanti
3 paket kremsanti tozu (erimemesi icin )
100 gr. badem parcalari
500 gr. clek
250 ml su
2 yemek kasigi pasta jöle tozu

Hazirlanisi
Hamur icin 4 tane yumurtayi ve 4 kasik sicak suyu mikserle 1 dak. karistirin. Sekerle vanilyayi ayri bir kapta 2 dak. karistirin. Un, nisasta ve kabartma tozunu berbar karistirin ve yarisini yumurtalarin icersine eleyin (cok kisa ve düsük ayarda).Kalan diyer kismi da ayni sekilde uyarlaniyor. Hamuru ister yaglanmis kalb ister baska formun icerisine yayip firinda 180°C-200°C 20-30 dak. pisin. Pistikten sonra firindan cikartip sogutun, daha sonra pastayi 3 kata bölmek icin ksesin. Kremsanti,kemsanti tozu ve vanilyayi kivamina gelene kadar karistirin.Hazirlanan kremayi pastanin en altaki kata sürün ve üzerine 2. ci parcayi kapatin, tekrar krema ve en üste ücüncü parca yerlestirilecek. Pastanin en üstü icin cilekler uzunlamasina kesilir ve cilek parcalariyla kekin üzeri kapatilir.Tencerede 250 ml suyu kaynatin ve 2 yemek kasigi pasta jölesiyle 80 gr. seker karistirilarak suya eklenir, kaynadiktan 1 dak. sonra ocaktan alinir3-5 dak. dinlendikten sonra cileklerin üzerline yayip, sogutmaya birakin. Afiyet olsun.

Not: Unu eleyerek pasta ve böreklerde kullanilirsa haburu daha güzel olur

Keine Kommentare: