Montag, August 20, 2007

Irmik Köftesi



MALZEMELER
125 gr margarin
1/2 kg irmik
2 su bardağı su
yağ
tuz

iç malzemesi :

250 gr kıyma
1 adet soğan
maydonoz
kimyon
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
İrmiği bir kaba boşaltın, içine eritilmiş margarin, tuz ve bir su bardağı su katıp, kanştırın ve dinlenmesi icin üzerini örtüp.Kıymayı, rendelenmis soğanla yağda az kavrun.Icine tuz, ve baharatları koyup, karıştırın. Dinlendirdiğiniz irmik hamurunu bir bardak su takviyesi ile tekrar yoğurun. Hamur haline getirdiğiniz irmikten küçük parçalar alıp elinizin icinde avuç ve içine soğutulmuş kıymadan koyup köfte gibi hazırlayın. Tavada, kızgın yağda altı üstü pembeleşinceye dek kızartıktan sonra servis yapabilirsiniz.

1 Kommentar:

semra mutfakta hat gesagt…

yarencim merhaba,
sitemi ziyeret etmişsin bu sayede seni tanıdım bence çok iyi de oldu.:)bloğumu yeni yeni aktif hale getiriyorum inş şu yaz aylarını atlatınca daha cicili bicili tarifler vereceğim size.malum yazın yemekler salata ve hafif birşeyler oluyor.alm da amcam var benimde solingende.neyse cnm şimdilik hoşçakal.bu arada köften içli köfteyi anımsattı bana onun için hemen uygulayacağım.:)