Montag, August 13, 2007

DOMATES SOSLU YÜREK KAVURMASI


MALZEMELER
250 gr. Tavuk yürek
2 Domates
1 yemek kasigi salca
1 yesil sogan
4-5 dal maydonoz
1 dis sarimsak
tuz
pul biber
kara biber
dere otu
sivi yagi

HAZIRLANISI
YÜrekleri yanmayan tavada suyunu cekinceye kadar pisirilir.Suyunu cektikten sonra kizartmaya baslanir,kendi yagiyila kizarabilir(isteyen yag ekleyebilir).Kizardiktan sonra baharatlari eklenir,tuz,pul biber,dereotu.Baska bir tavada soyulmus ve kücük dogranmis domateslerve sarimsak(rendelenmis) isinmis yaga eklenir ve ardindan salca konur.Yesil sogan ve maydanoz kücük kücük dogranir ve domateslere eklenir.Baharatlar(tuz,karabiber,pul biber) da eklendikten sonra ocaktan alinir, yüreklerin üzerine dökülür.Servise hazirlanir

1 Kommentar:

Damak Tadı hat gesagt…

Sevgili Yaren,
Bende bir ara yürek ve magen kavurması çok yapardım canım.Şimdi yürek kavurmanı görünce birden aklıma geldi.))Çok nefis görünüyor ellerine sağlık.

Sevgilerle.